Разом – задля Перемоги

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу відзначив Подякою ту допомогу, що її надає гуртожиткам Студентського містечка товариство «Просвіта».

Голова Івано-Франківського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» Михайло  Січка – випускник ІФНТУНГ і небайдужий організатор волонтерської допомоги внутрішньо переміщеним особам, які з початком російського повномасштабного вторгнення замешкали в гуртожитках університету.

«Просвіта», співпрацюючи з таким потужним партнером, як Міжнародна організація з міграції, активно долучилась до обладнання тимчасових помешкань переселенців з гарячих точок України побутовою технікою, меблями тощо.

Втім, крім матеріальних потреб, людям, котрих спіткала біда, необхідна й інша підтримка, яку їм надає «Просвіта». Тож для них організовуються заходи із психологічноЇ допомоги, з вивчення української мови, історії та культури нашої держави й Прикарпатського краю.

Як зазначив ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик, співпраця між університетом та Івано-Франківським обласним об’єднанням ВУТ «Просвіта» є внеском у спільну справу виборювання незалежності України й спрямована на далекосяжну перспективу.