Проєкт UNIVERSEH зібрав учасників на StarTECH 2023!

Днями делегація Івано-Франківського національного технічного університету нафти у складі дев’яти студентів (Анастасія Киселюк, гр. НЗГ-21-1, ІПНТ; Софія Боєчко, гр. ФІЛ-20-1, ІГПДУ; Божена Римчук, гр. ПУА 21-1, ІГПДУ; Ірина Дутка, гр.МН-21-2, ІЕМ; Вікторія Савчак, гр. МЕ-20-1, ІЕМ; Ілона Кобилянська, гр. ІП-20-1, ІІТ; Тетяна Шеремет, гр. ПО-21-1, ІІТ; Мар’яна Рачкевич, гр. АМм-22-1, ІАБЕ; Ольга Курч, гр. НІВ-20-1, ІНГІ) та координатора проєкту від ІФНТУНГ, директора Інституту нафтогазової інженерії, професора Олега Витязя взяли участь у заходах в межах тижня StarTECH 2023. Події проходили за підтримки Польського національного агентства з питань академічного обміну та Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця в межах міжнародного проєкту UNIVERSEH, до якого наш університет долучився як асоційований партнер на початку 2023 року.

Заходи в межах  StarTECH 2023 організовані для того, аби надати студентам можливість не тільки висловити й обговорити свої погляди на сучасні тенденції, виклики та вирішення різних проблем у сфері космічних технологій,  а й отримати нові навички у створенні резюме для своєї майбутньої кар’єри в космічному секторі.

Загалом StarTECH 2023 проходив за двома напрямами: «GEODATA applied innovation course – Startech 3»  та серія воркшопів з підготовки успішної кар’єри «Launch your career». Здобувачі вищої освіти нашого університету спільно зі студентами ЗВО Польщі, Франції, Швеції та Люксембургу були поділені на дві групи відповідно двох тематик тренінгів.

1Студентка Інституту архітектури, будівництва та енергетики Мар’яна Рачкевич брала участь у тренінгах напряму «Launch your career»: «Безліч лекцій, воркшопів та інших активностей – це все передбачав тиждень «Launch your career». Теоретичні та практичні лекції були вміло поєднані для кращого засвоєння та сприйняття нами інформації. Так, в один момент ми слухали та нотували поради щодо роботи в космічній сфері, а в інший - розвивали креативність, будуючи вежу з макаронів чи складаючи конструктор Lego. Своїм досвідом з нами ділились лектори з AGH, технопарку в Кракові, маркетологи, люди зі сфери бізнесу. Вчили як правильно писати резюме, розповіли про роль командної роботи та креативності в розвитку кар’єри тощо. Нашій команді за дві години вдалося розробили стартап та презентувати його. Команду відзначили за креативність та новий підхід у роботі!»

2У тренінгах напряму «GEODATA applied innovation course – Startech 3»  брала участь студентка Інституту природничих наук і туризму Анастасія Киселюк: «Наш тиждень розпочався з лекції про фотометрію та геоматику, на якій фахівці поділилися інформацією про мультиспектральні та гіперспектральні технології. Далі нас розділили на команди і розповідали на прикладах відомих брендів про різні бізнес-моделі, вчили шукати проблеми та шляхи їх вирішення. Основне завдання - розробка власної ідеї.  В останній день проєкту презентували свої роботи перед викладачами і наш командний проєкт щодо створення лабораторії для тестування космічного спорядження відзначили як найбільш об’ємну роботу. Наша делегація студентів дуже рада бути частинкою такої великої інтернаціональної команди та представляти наш університет на міжнародному рівні, а також висловлюємо подяку координатору проєкту, професору Витязю Олегу Юлійовичу за надану можливість та організацію поїздки. Дякуємо за довіру!»

У межах тижня StarTECH 2023 були передбачені також і активності для координаторів проєкту. Так, директор Інституту нафтогазової інженерії, професор Олег Витязь взяв участь в засіданні керівного комітету проєкту UNIVERSEH. Координатор проєкту від AGH, професор Тадеуш Юль (prof. Tadeusz Uhl) відзначив успішність попередніх етапів проєкту, активність в тренінгах студентів нашого університету.  Члени керівного комітету обговорили подальші кроки та заключні етапи проєкту в 2023 році, а також можливість продовження проєкту в 2024 році.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7