Проректор ІФНТУНГ сприятиме інноваційному розвитку Прикарпаття

Однією із основних передумов інноваційного розвитку Прикарпаття є ефективне наукове забезпечення цього процесу, спільна діяльність влади, бізнесу, науки й освіти. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу має всі підстави стати важливим учасником цього процесу, оскільки володіє потужним різновекторним інтелектуальним потенціалом, здатним до виконання складних завдань процесів з забезпечення сталого розвитку держави. Особливістю університету є те, що науковці зорієнтовані на виконання стратегічних проблем енергетичної безпеки держави, але не тільки.

Тож невипадково проректора ІФНТУНГ, проф. Максима Карпаша, який й сам користується авторитетом у світі науки, призначено позаштатним радником голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань науки та інновацій. А оскільки до основних повноважень Максима Олеговича належить сприяння в науково-технічних питаннях, то університетський достойник може сміливо опиратись у своїй діяльності на Стратегію університету до 2025 року, що передбачає активний вплив на енергетичну безпеку держави, підготовку освічених, готових до кар’єри членів суспільства для місцевої громади, національного та міжнародного бізнесу, розробку та трансфер технологій та інновацій, формування і розвиток незалежного експертного середовища у сфері енергетичної, екологічної та економічної безпеки, консалтингову науково-практичну діяльність у сфері керування процесами і ризиками в соціальній, економічній, екологічній, енергетичній та ІТ сферах тощо.

Університет пишається високою довірою, яку висловила Івано-Франківська ОДА науковцю ІФНТУНГ та бажає Максиму Карпашу плідно попрацювати на благо Прикарпаття!

 

  • Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук та проректор з НПР ІФНТУНГ Максим Карпаш