Про соціальну відповідальність у ЗВО України

Інститут вищої освіти Національної академії педагогічних наук України провів у період з 28.04.2023 до 15.05.2023 р. соціологічне опитування за анкетою «Соціальна відповідальність у закладах вищої освіти України», участь у якому взяли 2250 респондентів, серед яких – працівники та здобувачі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Опитування проведено в рамках виконання наукового дослідження відділу взаємодії університетів та суспільства Інституту вищої освіти НАПН України за темою «Політика та механізми реалізації соціальної відповідальності університетів України в умовах війни та під час повоєнного відновлення країни» (державний реєстраційний № 0122U200776).

Результати соціологічного опитування, представлені в аналітичній доповіді «Соціальна відповідальність у закладах вищої освіти України» (О. ОРЖЕЛЬ, О. ПЕТРОЄ, Н. ШОФОЛОВА, О. ЛИТОВЧЕНКО, за науковою редакцією О. ПЕТРОЄ), віддзеркалюють існуючий стан соціальної відповідальності у ЗВО України, виявляють особливості здійснення соціальної відповідальності ЗВО України в умовах воєнного часу та окреслюють перспективи розвитку соціальної відповідальності у ЗВО для цілей повоєнного відновлення України. У доповіді висвітлено результати аналізу витоків та еволюції ключових концепцій та схарактеризовано основні стандарти соціальної відповідальності університетів. 

Редакція сайту пропонує ознайомитись з аналітичною доповіддю «Соціальна відповідальність у закладах вищої освіти України», яка  буде корисною для адміністративного персоналу, науково-педагогічних і наукових працівників та здобувачів закладів вищої освіти, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, бізнесових та громадських організацій, заінтересованих у співпраці з ЗВО щодо розвитку соціальної відповідальності.