Про актуальний стан галузі геоінформаційних технологій в Україні розповіла студентам випускниця кафедри ГБГ

Днями на кафедрі геотехногенної безпеки та геоінформатики  (ГБГ) відбулася зустріч студентів і викладачів з керівником ТОВ «Кайлас АЕРО/ГІС технології», випускницею кафедри 2017 року Оксаною Поною. Тематика онлайн-семінару  стосувалася таких навчальних дисциплін, як «Інтернет технології в картографії» і «Геоінформаційні системи і бази даних», «Сучасні технології ГІС».

Відомо, що сьогодні ГІС все ширше використовуються для вирішення різноманітних завдань землеустрою, містобудування, захисту навколишнього середовища, національної безпеки, для забезпечення прийняття управлінських рішень на різних рівнях.

Від фахівчині студенти дізналися про досвід різноманітних реалізованих проєктів в галузі геоінформаційних технологій (у тім числі і міжнародних), зокрема, роботу з даними LIDAR, створення баз геоданих у середовищі ArcGIS, оновлення цифрових топографічних карт різного масштабу, розробку WebGIS, на основі ArcGIS Server, яка надає користувачам не лише можливості візуалізації, але й ефективні інструменти управління просторовими даними.

Особливо цікавими були розглянуті питання щодо можливостей працевлаштування, кар’єрного шляху і найважливіших знань та навиків, необхідних майбутньому ГІС-фахівцю. Адже, на думку п. Оксани, особливістю роботи у сфері ГІС у першу чергу є постійне розширення і вдосконалення знань, освоєння нових тем і подолання викликів, продиктованих розвитком технологій і науки.

Пишаємося нашою випускницею і бажаємо подальших успіхів, розвитку і професійного зростання!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5