Прес-брифінг ректора Ігоря ЧУДИКА про ситуацію в ІФНТУНГ після ракетної атаки

Про ситуацію в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу розповів ректор Ігор ЧУДИК під час прес-брифінгу, який відбувся сьогодні в Івано-Франківській ОВА. Тема - черговий підступний напад ворога цієї ночі:

- Ми отримали доволі серйозні руйнування одного з корпусів, який по візуальних обстеженнях зруйнований на 50%. Це корпус, який відповідав за процеси і навчання, і сертифікації фахівців нафтогазової галузі.

- Поруч знаходиться інший, значно більший корпус, який отримав пошкодження засклення, пошкодження дахових поверхонь, а ще – по стійкості самого каркасу, ми бачимо, що там з’явилися тріщини. Він буде потребувати детального й ретельного вивчення на предмет стійкості і можливості подальшої експлуатації  в освітньому і науковому процесах.

- Доволі серйозно отримали пошкодження системи засклення інших корпусів, практично 12 корпусів університету також постраждали: більше 150 вікон, 100 внутрішніх міжкімнатних дверей, 25 вхідних дверей, спортивна інфраструктура має пошкодження. 

- Є ще серйозна ситуація, пов’язана з руйнуванням системи засклення бібліотеки, де практично вікон не залишилося.

Хочу подякувати владі, ДСНС, колективу, колегам, які відгукнулися і всі пліч-о-пліч почали працювати. Зараз ми приймаємо гуманітарну допомогу і завдяки силам допомоги, власним силам вживаємо всіх можливих заходів.

Складно це все розповісти, ще складніше бачити, але війна є війна. Ми цей виклик розуміємо і приймаємо його як виклик ворога.  Стоїмо й розуміємо, що енергетична безпека нашої держави потребує кадрів, потребує фахівців. 

Ми продовжуємо працювати! Зламати нас, українців, неможливо! Я це говорю ворогу! 

Докладніше - у відео: https://fb.watch/sV4_8Uco5E/