Поєднати приємне з корисним

Поєднати приємне з корисним зуміли працівники Підготовчого відділення для іноземних громадян Центру міжнародної освіти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Вони організували незвичайну екскурсію для слухачів відділення, які ще не встигли опанувати українську мову, але хотіли ближче познайомитися з ІФНТУНГ, зокрема відвідати наукове містечко «Нова Енергія».2

Родзинкою заходу стали… екскурсоводи. В цій іпостасі виступили студенти першого курсу групи ІВЕ-20-1 Віктор Гнип, Юлія Григораш, Костянтин Зброй, Михайло Кафка та Кирило Новицький, які провели його англійською мовою.  Всі вони навчаються за новою освітньою 3програмою ІФНТУНГ «Інженерія відновлювальної енергетики», а екскурсія  стала для них блискучою підсумковою роботою з дисципліни «Англійська мова» (викладач Х.М.Вінтонів).

Важливість такого спілкування юнаків і дівчат важко переоцінити. Адже це – не тільки жива розповідь про найцікавіші експонати містечка (3D принтер, велогенератор,  тепловізор) та  заняття в інтерактивній пісочниці з картографуванням рельєфу й  створення голограми. Насправді все набагато серйозніше.

На думку завідувачки ПВІГ Анжеліки Заячківської, активна взаємодія між  українськими студентами та іноземними слухачами позитивно впливає  як на українців, котрі поглиблюють свої знання з англійської й практикують її з реальними носіями мови, так і на іноземців, які в безпосередній комунікації з українськими студентами знаходять нових друзів і ближче знайомляться з нашою країною.

В усякому разі, «перша ластівка» провіщає подальший рух у цьому напрямку. Підготовче відділення щиро вдячне «Новій Енергії» і п. Христині Вінтонів за організацію та запрошення іноземних слухачів на цікаву екскурсію і вже будує плани наступних заходів.

 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7