Попереду - ще більше роботи

 

Професора кафедри екології  факультету природничих наук Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олега Мандрика обрано головою Басейнової ради Дністра. Керівництво цією організацією колеги довірили йому вдруге  – це висока оцінка його професійного досвіду та всієї попередньої роботи.

Впродовж п’яти років під його орудою досліджувалися найгостріші проблеми управління водними ресурсами регіону – запобігання екстремальним ситуаціям, моніторинг поверхневих вод Дністра та його геоінформаційної системи, створення каналів, польдерів та водоочисних споруд, було розроблено План управління ризиками затоплень району річкового басейну Дністра і План управління річковим басейном цієї головної водної артерії Західної України, розвивалась співпраця із зарубіжними фахівцями тощо.

Нині – етап своєрідного підбивання підсумків виконання Програми державного моніторингу басейну Днстра та оцінки впливу суб’єктів господарювання, що надають послуги з централізованого питного водопостачання та водовідведення, коли громадськість активно долучається до обговорення планів управління річковими басейнами.

Попереду – ще більше важливої для держави роботи, адже тепер, в умовах воєнного стану, науковці зосереджуються , зокрема, на методиках, пов’язаних із запобіганням аварійним та надзвичайним ситуаціям різного рівня та покращенням моніторингу очисних споруд і надалі даватимуть відповідь на виклики часу. Тож зичимо Олегу Миколайовичу Мандрику подальшої плідної діяльності на чолі Басейнової ради Дністра!

 

 

  • Басейнова рада Дністра
  • Басейнова рада Дністра
  • Басейнова рада Дністра
  • Басейнова рада Дністра
  • Басейнова рада Дністра