Північний університетський центр Бая-Маре: поглиблюємо співпрацю

Завершальним етапом робочої поїздки до Румунії делегації Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу став візит до Технічного  університету Клуж-Напока - Північного університетського центру  Бая-Маре. Співпраця ІФНТУНГ з румунськими колегами з Бая Маре  – тривала й багатовекторна. Чого варті лише  сім спільних реалізованих упродовж 2004- 2023 рр. міжнародних проектів, які підкреслюють плідність та ефективність українсько-румунської співпраці в екологічній, енергетичній та інноваційній сферах. Румунські координатори співпрацювали із багатьма проектними командами нашого університету в роботі над транскордонними проектами Програми Румунія-Україна або Програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна). Серед них: RoUaSoil: управління забрудненими нафтопродуктами ділянками, 2007-2013; Транскордонна інноваційна мережа для передачі технологій, HUSKROUA 2007-2013; Відновлення енергії з3 твердих побутових відходів з використанням технологій теплового перетворення в транскордонному регіоні 2(EnyMSW, HUSKROUA 2014-2020); Регіональний центр навчання та моніторингу впливу електроустановок на навколишнє середовище (CRIMIGE, HUSKROUA 2014-2020), Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій (Ro-Ua TADRI, RO-UA 2014-2020) й ін. Важливе значення мали й спільні конференції, академічні обміни, стажування.

Проте на часі – нові плани та подальші кроки з реалізації Угоди про співпрацю. Про це говорили на зустрічі проректор Технічного університету Клуж-Напока Північного університетського центру Бая-Маре, проф. Петріка Поп-Сітар та ректор ІФНТУНГ, проф. Ігор Чудик.

Відбулась також зустріч з теперішнім румунським координатором співпраці з ІФНТУНГ –  Крістіаном Барцом, головою громадської організації, яка є одним із партнерів в нашому проекті та фахівцем з електротехніки та альтернативної енергетики.

За підсумками візиту ректора ІФНТУНГ Ігоря Чудика до Румунії очікується поглиблення українсько-румунської співпраці та втілення нових ідей й напрацювань.

 

  • 1
  • 2
  • 3