Перші Всеукраїнські змагання пам’яті Івана Шарого стартували в ІФНТУНГ

Вчора, 8 вересня, у спортивному комплексі імені А. П. Гемби; Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу стартували Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань пам’яті заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту Шарого Івана Григоровича.

2Протягом 8-9 вересня на стадіоні ІФНТУНГ за першість боротимуться понад 60 спортсменів різних вікових категорій: наймолодші (6-8 років) та дорослі метальники ядра, спису, молота та диску. Саме в цих дисциплінах багато десятиліть тренував легкоатлетів Іван Шарий. До участі у турнірі долучились не лише прикарпатські легкоатлети, прибули також спортсмени зі Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Так, за роки своєї роботи Іван Григорович виховав цілу плеяду спортсменів-легкоатлетів, серед яких – Роман та Василь Вірастюки, Назар Павлів, Тетяна Ляхович, а також учасниця Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Галина Облещук та інші. Загалом заслужений тренер України підготував 44 майстрів спорту, 9 майстрів спорту міжнародного класу, чемпіонів Європи та світу, учасників Олімпійських ігор. За свої заслуги у 2001 році Івана Григоровича назвали людиною десятиліття у спорті Івано-Франківська.

1Привітати учасників змагань прийшли перший проректор Олег Мандрик, проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Куровець, голова Первинної профспілкової організації ІФНТУНГ Олександр Білоцький, директор департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко, начальник управління спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Орест Оклієвич, ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко, відомі вихованці Івана Шарого, рідні та інші.

Тепер – слово за легкоатлетами! Високих результатів і перемоги!

Про переможців турніру повідомимо згодом.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6