Партнерство і співпраця з ПрАТ «МХП»: переваги дуальної освіти

8-9 квітня 2024 року в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю відбулася низка робочих зустрічей менеджменту та здобувачів вищої освіти університету з представниками Міжнародної компанії у сфері харчових  та агротехнологій  ПрАТ «МХП». 

На запрошення координатора центру дуальної освіти, проф. Ірини ПЕРЕВОЗОВОЇ в ІФНТУНГ перебували очільниця відділу по роботі з молоддю Ксенія МОТОРІНА та фахівець з професійного навчання персоналу Марина ШЕПТИЦЬКА. Під час зустрічі з проректором з науково-педагогічної роботи Сергієм ЗІКРАТИМ обговорювалися питання взаємодії ІФНТУНГ з МХП щодо реалізації дуальної форми здобуття освіти, різних видів навчальних практик та стажувань для здобувачів та викладачів університету,  узгодження логічно-послідовної процедури навчання з робітничих професій та охорони праці тощо.

Відбулась також низка зустрічей  із здобувачами інститутів: інженерної механіки та робототехніки (спеціальності   131 – Прикладна механіка, 133 –  Галузеве машинобудування), архітектури, будівництва та енергетики (спеціальності 192 – Будівництво та цивільна інженерія, 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка), інформаційних технологій (174 –  Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка, 175 – Інформаційно-вимірювальні технології). Представники ПрАТ «МХП» розповіли про структуру компанії, напрями її діяльності,  розташування підрозділів компанії у регіонах України, підходи компанії щодо якості продукції, навчання і професійного зростання нових працівників компанії, молоді. 

Акценти заходів були спрямовані на залучення до співпраці тих здобувачів, які хочуть почати працювати в компанії МХП – компанії, яка не зупиняє розвиток навіть під час війни, здійснює трансформації в переході від фокусу з продуктів до розвитку екосистеми для створення клієнтської цінності. Для здобувачів вищої освіти ІФНТУНГ – це чудова нагода навчатись за дуальною формою, пройти навчальні практики та стажування в компанії, поглиблено опанувати сучасні методи й технології виробничої діяльності, системи неформального навчання та підтвердження її результатів, вивчити соціальні умови роботи в МХП тощо. Після презентації основного матеріалу зустрічі переходили у формат активних діалогів щодо специфічних умов навчання, особливостей дуальної форми здобуття освіти та працевлаштування в компанії, використання різноманітних навчальних полігонів МХП. На завершення зустрічі гості проводили квізи з відзначенням найактивніших здобувачів подарунками фірмового промомерчу.

 Зустрічі відбулись також зі здобувачами Бурштинського енергетичного фахового коледжу та ВСП "Фаховий коледж електронних приладів".     

Спільні ініціативи свідчать про дієве продовження практичної підтримки партнерами ІФНТУНГ освітнього процесу, в першу чергу – в рамках реалізації ДФЗО навіть в умовах війни, а також про розширення площини такої співпраці.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10