ІФНТУНГ впроваджує в навчальний процес рішення ''Emerson''

Довгострокове партнерство відповідно до Договору про співпрацю з ТОВ ''ДІДЖИТАП'' зосереджене на постачанні програмно-технічних засобів світових лідерів промислової автоматизації ''GE VERNOVA'', ''EMERSON'', ''AVEVA (PI OSIsoft)'', вже дає свої плоди. 

Слід зазначити, що, заснована на принципах інновацій та якості, компанія розвиває та постачає обладнання, спрямоване на оптимізацію виробничих процесів, і спеціалізується на розробці та впровадженні комплексних рішень, що забезпечує ефективні та сучасні інструменти для цифрової трансформації підприємств.

Додамо також, що ТОВ ''ДІДЖИТАП ІННОВЕЙШН'' є резидентом ''ДІЯ СІТІ'' в Україні. Один із напрямків - розрозробка, підтримка та впровадження програмного забезпечення. Команда його фахівців працює з продуктами визнаних світових компаній і спеціалізується на консультаціях та супроводі впровадження систем автоматизації, надаючи необхідну експертну підтримку та навчання, успішно впроваджує MES-систем. Реалізовані проекти присвячені розробці систем диспетчеризації та підвищенню ефективності великих, розподілених, безперервних виробництв, таких як хімічна, нафто-газова промисловість,  транспортування та переробка, металургія.

Як дистриб'ютори провідних світових компаній у галузі промислової автоматизації та індустріального ІТ, DIGITAP впроваджує системи на найсучасніших рішеннях як програмного, так і апаратного забезпечення, що уможливлює вдосконалення виробничих процесів.

Зрозуміло, що співпраця з такою компанією має особливу цінність для підготовки фахівців в стінах Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. На теперішньому етапі співпраці компанія ТОВ «ДІДЖИТАП» передала ІФНТУНГ стенди (програмно-апаратні засоби) на базі ПЛК ''Емерсон'' для використання їх у навчальному процесі. Крім того, проведено  підготовку викладачів та розроблено методичні рекомендації, які включені до навчальної програми.Також програмно-апаратні засоби на базі ПЛК ''Емерсон'' залучено і до наукової діяльності профільних кафедр.

Зокрема, науковці ІФНТУНГ дослідили процеси контролю температури на базі апаратно-програмних засобів «EMERSON», вивчають шляхи проектування, реалізацію і тестування компонентів автоматизованих систем керування на основі сучасних апаратно-програмних засобів і технологій, що є актуальною науково-технічною задачею в побудові інформаційних процесів у системах керування технологічними об’єктами.
 

Результати проведених досліджень можуть бути використані для розробки компонентів систем автоматизованого керування технологічними об’єктами і в навчальному процесі за відповідними напрямками.

 

 

 

.