Оновлено «Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості»

Нарешті нафтовидобувна галузь отримала оновлені Правила безпеки в нафтогазодобувній промисловості, які не були модернізовані понад 15 років.

Активну участь у розробці та модернізації Правил, поруч з міністерствами, державними інспекціями та профільними нафтогазовими компаніями, брали партнери нашого університету, зокрема – Асоціація газовидобувних компаній України.  Впродовж кількох років це питання було тут на постійному контролі. Основну увагу акцентували  на важливості якнайшвидших змін, адже безпека працівника на робочому місці завжди була та залишається пріоритетом у діяльності газовидобувних підприємств.

Оновлення Правил безпеки є необхідною складовою для належного та ефективного функціонування нафтогазовидобувної галузі та нафтогазової освіти.

Документ містить низку змін, які вносять необхідні корективи та адаптують Правила до сучасних тенденцій і відповідних положень європейських законів. Зокрема, тепер українське законодавство буде приведене у повну відповідність до положень Директиви Ради 92/91/ЄЕС щодо мінімальних вимог для підвищення рівня безпеки та охорони здоров’я працівників у видобувних галузях, що використовують буріння.

Переваги оновлених Правил безпеки в нафтогазодобувній промисловості зможуть незабаром відчути не лише працівники галузі, але студенти профільної освіти, які проходитимуть практику та стажування в газовидобувних компаніях.

Переглянути оновлені Правила можна за посиланням: https://www.reestrnpa.gov.ua/.

#новини_від_партнерів_ІФНТУНГ