Онлайн-вебінар професора Осадчого Сергія Івановича Льотної академії НАУ на тему: «Індустрія 4.0 та авіаційні транспортні технології»

 

13.12.2023 року за запрошенням завідувача кафедри проф. Заміховського Л.М. професор Льотної академії Національного авіаційного університету (м. Кропивницький) Осадчий Сергій Іванович провів онлан-вебінар на тему: «Індустрія 4.0 та авіаційні транспортні технології» для викладачів і студентів кафедри, які навчаються за спеціальностями 174 «Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка» (ОПП «Комп'ютеризовані системи управління та автоматика», «Системна інженерія-Інтернет речей») і 126 «Інформаційні системи та технології». Професор Осадчий С.І. є знаним фахівцем спеціальності 174 «Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка». Він був одним із експертів, які проводили фахову експертизу стандарту вказаної спеціальності та багато років пропрацював завідувачем кафедри автоматизації виробничих процесів Центрально-українського національного технічного університету.

Онлайн-вебінар проводився в приміщенні лабораторії «Апаратно-програмних засобів концерну Siemens». Враховуючи, що в Україні йде війна в якій однією із важливих складових забезпечення майбутньої Перемоги є авіація, тематика вебінару, що присвячена сучасним технологічним та інноваційним рішенням у галузі авіації, була актуальною.  

12

 

У виступі проф. Осадчого С.І. було зазначено, що Індустрія 4.0 відкриває нові перспективи для розвитку авіаційних технологій шляхом впровадження  штучного інтелекту, Інтернет речей, інтелектуальних сенсорів та інших передових технологій. Такий підхід сприяє оптимізації процесів у галузі, підвищенню ефективності та безпеки авіаційного транспорту.

Доповідачеві було задано ряд запитань на актуальну для сьогодення тему -можливі, з точки зору використання сучасних технічних засобів, напрямки захисту БПЛА від перехоплення противником, можливості завчасного виявлення та супроводження з метою подальшого знищення  БПЛА противника і ін. На окремі запитання були дані вичерпні відповіді.

На завершення проф. Заміховський Л.М. від імені колективу кафедри і студентів висловив вдячність проф. Осадчому С.І. за прочитану лекцію та відмітив, що такі заходи відіграють ключову роль у розширенні  світогляду студентів щодо їх майбутнього фаху і забезпечують можливість обміну досвідом та взаємодії між професорсько-викладацьким складом двох навчальних закладів.

 

  • 1
  • 2
  • 3