Онлайн консультація для викладачів: «Як правильно оформити перехід на дуальну форму здобуття освіти здобувача»

18 травня 2023 р. відбулась відбулася онлайн консультація «Як правильно оформити перехід на дуальну форму здобуття освіти здобувача», організована в рамках проєкту «Дуальна освіта для України», що реалізується в партнерстві ГО «Українська Асоціація Маркетингу» та Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Експертом виступив Сергій Кудрявцев, к.т.н., доц., декан факультету інженерії, Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля (СНУ ім. В. Даля).

У ході консультаційної зустрічі були розглянуті кейси взаємодії СНУ ім. В. Даля з роботодавцями, які стали основою для розбудови дуальної форми здобуття освіти (ДФЗО) в цьому закладі освіти. Був розглянутий приклад проведення лабораторного практикуму студентів на виробничій базі підприємства з виконанням актуальних для бізнесу завдань в якості лабораторних робіт та з наступним перезарахуванням даного лабораторного практикуму як частини навчального процесу. Також проаналізували досвід співпраці, коли студенти отримували на конкурсних засадах стипендію від підприємства, а умовою стипендії було виконання студентами дипломної роботи за темою, погодженою з підприємством. Висвітлили досвід популяризації дуальної освіти в регіоні через ЗМІ для підвищення престижності інженерних спеціальностей та для активізації вступу на ці спеціальності.

Розповіли і про досвід співпраці університету з бізнесом після вимушеного переміщення в м. Київ. Розказали про нові контакти, про пошук партнерів в різних областях України, про організації стаді-турів для студентів та викладачів на підприємства-партнери для популяризації дуальної освіти.

  • 4
  • 1
  • 2
  • 3