Новий полігон об’єднає науку, освіту та виробництво

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу розширює  програму науково-технічного партнерства та співробітництва  із підприємствами галузі. Одним із надійних партнерів університету у справі вирішення науково-технічних проблем та завдань інноваційного розвитку при бурінні, освоєнні та капітальному ремонті свердловин є провідне вітчизняне підприємство з розробки, застосування та сервісного обслуговування технологічних промивальних рідин3 ТОВ «Геосинтез Інженірінг».

2В рамках партнерської програми, з метою посилення навчальних і науково-практичних компетенцій при підготовці студентів, аспірантів та докторантів у сфері розробки та впровадження бурових розчинів та спеціальних технологічних рідин, оцінки їх ефективності та екологічних ризиків при практичному застосуванні на родовищах Прикарпатського регіону, університет у співдружності з ТОВ «Геосинтез Інженірінг» створив спільний структурний підрозділ – Навчально-науково-промисловий полігон технологічних свердловинних рідин.

На базі полігону за напрямом його діяльності передбачається проведення лабораторних робіт і виробничої практики студентів, спільних наукових досліджень,1 підвищення кваліфікації викладачів, організація науково-практичних конференцій тощо. Полігон розглядається як майбутній інноваційний центр з комерціалізації та впровадження у виробництво науково-дослідних розробок.

На цей час тривають роботи з облаштування полігону та завезення виробничого і лабораторного обладнання. Ректор університету, д.т.н., проф. Ігор Чудик нещодавно відвідав об’єкт, ознайомився з ходом робіт та висловив задоволення їх темпами. Ректор зазначив: «Створення полігону дозволить об’єднати унікальний науковий потенціал університету та виробничі потужності ТОВ «Геосинтез Інженірінг» задля відновлення обсягів буріння та збільшення видобутку у західних областях України».

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5