Новий партнер ІФНТУНГ – Асоціація сонячної енергетики України!

Шлях до енергетичної незалежності України  - декарбонізація економіки та розвиток «зеленої» енергетики. Сонячна енергетика  - це одна з галузей  альтернативної  (відновлюваної) енергії, що розвивається найбільш динамічно. Сьогодні список галузевих компаній, з якими співпрацює Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, доповнився ще одним партнером – Асоціацією сонячної енергетики України!

Договір про співпрацю між університетом і компанією, який передбачає спільну діяльність установ для підвищення якості підготовки фахівців підписали 21 вересня. Від імені ІФНТУНГ договір підписав ректор, професор Євстахій Крижанівський, від імені Асоціації сонячної енергетики України – виконавчий директор Артем Семенишин.

1«Ініціатива впровадження в університеті бакалаврської освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики» - це дуже правильне і своєчасне рішення. Через п’ять років попит на фахівців у сфері «зеленої» енергетики стрімко зростатиме. І диференціація освітніх програм, освітніх можливостей буде приносити університету значний вплив і прибутки з точки зору капіталізації можливості власних випускників. Ми рухаємось вперед – до декарбонізації економіки. Ми бачимо, що нові світові тренди по відновлюваній енергетиці стають дуже важливими, у деяких країнах – це основна паритетна політика на сьогодні. І приємно, що Україна не відстає від світових трендів. Тому я дуже радий сьогодні можливості укласти угоду про співробітництво з університет і започаткувати цим, я переконаний, тривалу та плідну співпрацю!», - наголосив виконавчий директор Асоціації сонячної енергетики України Артем Семенишин.

На переконання сторін, вигода від співпраці є обопільною - згодом вони матимуть де брати висококваліфікованих спеціалістів. У рамках договору, компанія зможе впливати на навчальний процес шляхом надання пропозицій з тематики курсових і дипломних робіт, долучатись до розробки освітніх програм, проведення тренінгів і семінарів тощо. А основне завдання університету - якісне навчання студентів, найсучасніша практична підготовка, новітні знання та працевлаштування випускників! У майбутньому компанія стане потенційним роботодавцем для випускників освітньої програми «Інженерія відновлюваної енергетики» і базою для проходження практики для студентів.

Довідково. Асоціація сонячної енергетики України - об'єднання компаній-власників промислових та домашніх сонячних електростанцій, а також компаній, які здійснюють проектування, будівництво та сервіс сонячних електростанцій.