Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади

Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади

19 вересня 2023 року о 12:20 год у Бізнес-Інкубаторі ІФНТУНГ (вул. Північний Бульвар, 7б, м. Івано-Франківськ) відбудеться урочисте відкриття навчальних курсів: «Основи бізнесу» - для тих, хто хоче започаткувати власну справу, а також «Креативна економіка, діджиталізація бізнесу і сталий розвиток» - для діючих підприємців.

Слухачі навчальних курсів, а це близько 40-ка осіб, протягом двох місяців до 31 жовтня матимуть можливість здобути нові знання, отримати практичні навички, безкоштовні індивідуальні консультації від досвідчених фахівців-практиків.

Дані курси розроблені та проводяться в рамках проєкту «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки», який став переможцем третього грантового конкурсу для органів місцевого самоврядування щодо системної підтримки МСП в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Проєкт реалізується Департаментом економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради у співпраці із Центром розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Курс для початківців «Основи бізнесу» розрахований на 144 години занять, які передбачають як опрацювання теоретико-практичного матеріалу, так і отримання індивідуальних консультацій. Цей курс дозволить виявити існуючий потенціал підприємницького ресурсу мешканців громади, сформувати перспективи розвитку майбутнього власного бізнесу та реалізувати в життя власні бізнесові інноваційні ідеї.

Майбутні підприємці під час навчання ознайомляться з бізнес-плануванням, аналізом ринку, розробкою маркетингового плану, фінансовими та юридичними аспектами ведення бізнесу, питаннями оподаткування та бухгалтерського обліку, розроблять власні бізнес-плани, попрацюють з професійним психологом.

Серед слухачів навчальних курсів буде проведено конкурс бізнес-планів із визначенням трьох переможців, які отримають менторську підтримку. Також буде створено промоційні відеоролики про бізнес-ідеї переможців конкурсу та надано допомогу у їх подальшому просуванні.

Навчальний курс «Креативна економіка, діджиталізація бізнесу і сталий розвиток» розрахований для діючих підприємців, переважно із досвідом роботи понад 2 роки, які прагнуть масштабувати бізнес і працювати на засадах «зеленої» економіки і сталого розвитку.

Даний теоретико-практичний навчальний курс також розрахований на 144 години занять, які передбачають активну взаємодію усіх слухачів курсу у формі спектру технологій активізації навчання (дискусії, мозковий штурм, економічні ситуації і кейси, навчальні ігри, колективні проєкти тощо).

Досвідчені підприємці зможуть поглибити свої знання щодо інноваційної діяльності, залучення інвестицій, діджиталізації бізнесу, ресурсозбереження та енергоефективності, креативної економіки, інтелектуалізації бізнесу, психологічних аспектів підприємницької діяльності тощо.

З метою залучення інвестицій, кредитних ресурсів, розвитку експортного потенціалу учасники курсу «Креативна економіка, діджиталізація бізнесу і сталий розвиток» розроблять власні інноваційні бізнес-проєкти, спрямовані на розвиток, масштабування, диверсифікацію, впровадження нових технологій, тощо.

 

Проєкт «Сталий розвиток МСП Івано-Франківської громади на засадах «зеленої», інноваційної, креативної економіки» реалізується в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua 

Зміст публікації є виключною відповідальністю Івано-Франківської міської ради і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

#eu4business, #MovingForwardTogether, #gizSME, #BDF 

 

 

  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 1
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 3
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 4
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 5
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 6
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 7
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 8
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 9
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 10
  • Нові можливості для потенційних та діючих підприємців громади 11