Нові можливості для магістрів спеціальності 141 Електроенергетика!

Нові можливості для магістрів спеціальності 141 Електроенергетика!

Сумні реалії війни змусили багатьох людей, а зокрема і провідних фахівців залишити свої домівки, щоб врятувати своїх рідних. Серед них декан енергетичного факультету  ДВНЗ “Приазовського державного  технічного університету” з міста Маріуполя, доктор технічних наук, професор Юрій Леонідович Саєнко.

Роботи українського вченого мають високий індекс цитувань у світовій базі наукових видань SCOPUS, Саєнко Ю.Л. є автором більше 250 публікацій у вітчизняних і закордонних виданнях.

Захистив в 1992 році в Сілезькому політехнічному інституті (Польща) докторську дисертацію, присвячену проблемам розрахунку реактивної потужності в системах електропостачання промислових підприємств.

Продовжуючи займатися розвитком теорії реактивної потужності при несинусоїдальних режимах в електричних мережах з нелінійними навантаженнями, Саєнко Ю.Л. в 2003 році захищає другу докторську дисертацію в Національному технічному університеті «Львівська політехніка».

Саєнко Ю.Л. веде активну наукову діяльність, регулярно беручи участь у багатьох республіканських і міжнародних конференціях, проведених у країнах як близького, так і далекого зарубіжжя, зокрема в Польщі, Німеччині, Греції, Угорщині, Бельгії, США й ін. Він є керівником ряду науково-дослідних робіт, проведених кафедрою «Електрифікація промислових підприємств». Саенко Ю.Л. є професіоналом високого класу не тільки в науковій праці, але й у педагогічній діяльності, готовлячи висококваліфікованих фахівців. Неодноразово запрошувався в Інститут прикладних наук (г. Вюрцбург, Німеччина) для читання лекцій по проблемі якості електроенергії. Саєнко Ю.Л. є керівником фундаментальної науково-дослідної роботи “Дослідження перенапруг в електричних мережах з ізольованою нейтраллю за наявності ферорезонансних явищ”, що виконується за рахунок бюджетних коштів, а також керівником науково-дослідної роботи “Підвищення надійності та ефективності систем електропостачання” з ПАТ “МК АЗОВСТАЛЬ”, впровадження результатів якої дає змогу отримати щорічний економічний ефект за рахунок зниження втрат електроенергії та підвищення надійності електропостачання.

https://events.pstu.edu/project90/vydatni-osobystosti/sayenko-yurij-leonidovych/

В  березні 2022 року Юрій Леонідович Саєнко переїхав до Івано-Франківська і був запрошений в ІФНТУНГ на кафедру "Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки" для проведення лекції студентам другого (магістерського) рівня освіти ОПП "Електротехнічні системи електроспоживання" спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електропостачання" для групи ЕТСм-21-1 з дисципліни "Електромагнітна сумісність у системах електропостачання". Студенти дякують за отримані знання та досвід!

 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця