Небесній Сотні вдячні за свободу!

Під таким гаслом 20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Цьогоріч заходи вперше по всій Україні пройдуть за єдиним церемоніалом, розробленим, зокрема, за участі Українського інституту національної пам’яті: вшанування починатиметься з державного гімну, потім – міжконфесійна панахида, на завершення – покладання квітів під акомпанемент військового оркестру.

Вже восьмий рік поспіль у ці лютневі дні країна згадує Героїв Небесної Сотні, які власним життям, своєю жертовністю продемонстрували щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі.

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні, ті, хто лише починав жити…

3До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу Центр культури і дозвілля студентів  спільно із2 Профкомом студентів  та Студентським парламентом підготував відеоролик Хронометр пам’яті: «Пам’ятаємо, не забудемо, розповімо!» А ще автори ідеї, презентуючи Хронометр пам’яті, підкреслюють, що самопожертву Небесної Сотні можна порівняти  з Героями Крут, про яких студенти групи ОП-21 Інституту економіки та менеджменту прочитали поезії. Ці щемкі хвилини спогадів переносять усю університетську спільноту в ті буремні часи та закликають, щоб свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні палали у наших серцях (https://www.youtube.com/watch?v=VpDBFStuBfI)

Вшануймо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця