Навчатись в ІФНТУНГ та працювати в «Bim-LEADERS»: нові перспективи

З дводенним візитом до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу  делегації міжнародної компанії «Bim-LEADERS» стартувала реалізація підписаного нещодавно ректором ІФНТУНГ Ігорем ЧУДИКОМ Меморандуму про співпрацю. Варто зазначити, що компанія заснована у 2014 році в Ізраїлі для створення BIM-моделей (процес оптимізації проектування і будівництва), сьогодні  має представництва в Україні, Польщі та ОАЕ. До сфери її діяльності3 належить координація, управління та проектування іноземних будівельних проектів, в тому числі – й нафтогазових.

В рамках угоди відбулась низка робочих зустрічей з метою визначення пріоритетних шляхів її реалізації. Найперше делегація «Bim-LEADERS» у складі – Тетяни ГОЦУЛЕНКО (засновниці і власниці компанії), Вікторії ПІГОЛЬ (менеджерки з бізнес-4розвитку),  Тетяни ВОЛЧЕНКО (HR-менеджерки),   Миколи ЯРИНОВСЬКОГО (керівника проектної групи)  та Дениса ДАУТОВА (керівника відділу газу)  зустрілась з дирекцією та завідувачами кафедр Інституту нафтогазової інженерії. Сторони обговорили окремі напрями співпраці. З директором ІНГІ Олегом ВИТЯЗЕМ  представники іноземної компанії зосередились на можливості стажування викладачів та отримання відповідного програмного забезпечення для включення його у навчальний компонент для студентів ІНГІ.

Для студентів нафтогазових спеціальностей (ІНГІ, Інституту інженерної механіки та робототехніки та факультету природничих наук) за організації Олега ВИТЯЗЯ 2 відбулась зустріч з керівництвом міжнародної компанії «Bim-LEADERS». Присутнім цікаво було довідатись, що два випускники ІФНТУНГ – Микола ЯРИНОВСЬКИЙ та Денис ДАУТОВ сьогодні посідають у фірмі керівні посади. Вони, до слова, у своїх виступах подякували викладачам та університету на здобуті знанні, які дозволили їм вирости у професії, працювати з передовими технологіями та зробити успішну кар’єру. Відтак, наші колишні випускники детально зупинились на технічній стороні роботи, розповіли про вимоги до фахівців, які б хотіли працювати у  компанії «Bim-LEADERS», та переваги цієї роботи.

1Інформативно й коротко Тетяна ГОЦУЛЕНКО розповідала про заснування фірми, Вікторія ПІГОЛЬ – про впровадження нових ідей розвитку бізнесу, Тетяна ВОЛЧЕНКО – про створення потужної команди  фахівців, затребуваність на ринку праці та у компанії, зокрема, ініціативних випускників з досвідом роботи.5

Зустріч зі студентами виявилась настільки плідною, що на другий день близько 30 студентів з’явились на особисту співбесіду, щоб з 1 січня 2024 року отримати можливість стажування. Адміністрація університету та дирекції інститутів розглядають можливість переходу перспективних студентів у разі їх працевлаштування на дуальну форму освіти.

Сторони оцінюють початок співпраці позитивно та очікують взаємної вигоди від її реалізації.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7