Навчальний рік на низькому старті: поселяємось в гуртожиток

У  цьому році існує велика ймовірність, що освітній процес 2021/2022 повернеться до формату офлайн. Тож для багатьох закладів вищої освіти Прикарпаття це означатиме, що студентське життя завирує й в гуртожитках. Звісно, що в умовах неподоланої пандемії COVID-19 питання спільного проживання людей в обмеженому просторі хвилює і студентів, і батьків, і освітян, і медиків, і міську спільноту: адже на Прикарпаття з’їдуться студенти з різних куточків України.

1Місцеві ЗМІ моніторять ситуацію і звернулись до кількох університетів з питанням роз’яснили правила поселення та проживання студентів в гуртожитках. Актуальна інформація щодо гуртожитських правил для першокурсників та студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу від голови первинної профспілкової організації студентів ІФНТУНГ Ілони Сапіжак

«При поселенні в гуртожиток Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу студент обов’язково повинен мати засоби індивідуального захисту. В гуртожитках є урни для використаних рукавичок і масок, також облаштували кімнати, де мешканці зможуть перебувати під час самоізоляції, якщо в них підвищиться температура.

2При видачі ордеру на поселення лікар опитуватиме студента про його стан, в тому числі й на предмет контакту з особами хворими на COVID-19, та вимірюватиме температуру. В коридорах та місцях загального користування прибиральниці здійснюватимуть посилене прибирання, відповідно до нових вимог часу. Загалом, університет керується постановою головного санітарного лікаря щодо поселення та проживання у гуртожитках. При вході розміщені інформаційні матеріали щодо коронавірусу».

Університет планує цьогоріч поселити 1593 своїх студентів, при цьому першокурсникам готові віддати третину місць.

Ілона Сапіжак  наголошує, що основними умовами при поселенні є бронювання ліжко-місць для всіх студентів, які їх потребують, та зазначили про це в заяві, зокрема при поданні оригіналів документів. Також студенти будуть поінформовані, що у разі виявлення симптомів захворювання потрібно негайно повідомити завідувача гуртожитку або директора студмістечка.

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця