Науково-практичний онлайн-семінар з директором ТОВ "СТЕМ-Солар"

18 травня 2022 року Європейська комісія представила план виходу з енергетичної кризи REPowerEU , який сприятиме диверсифікації енергетики Європи та передбачає  прискорення використання відновлюваних джерел енергії. Єврокомісія пропонує збільшити до 2030 року основну мету щодо відновлюваних джерел енергії з 40% до 45% ,   обов'язкове встановлення сонячних панелей на дахах нових комерційних та громадських будівель до 2025 року, та на дахах нових житлових будівель – до 2029 року.

Про реалії стану української сонячної енергетики в воєнний час та своє бачення її розвитку розповів студентам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Юрій Ігорович Команяк директор ТОВ «СТЕМ Солар». Компанія є одним з лідерів Прикарпаття по проектуванні та  будівництві сонячних електростанцій (спроектувала більше 94 МВт та прийняла участь у будівництві біля 17 МВт сонячних станцій).

Юрій Ігорович був запрошений на відкриту пару з дисципліни «Електрообладнання сонячних електростанцій» 24 травня 2022 року (викладач – к.т.н., доцент Бацала Я. В.) для груп ЕТ-18-1, ЕТ-18-2, ЕТ-21-1К спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Науково-практичний онлайн-семінар пройшов в дискусійному форматі, де студенти мали змогу задавати питання і обговорити перспективи впровадження сучасних технологій у галузі електроенергетики.

Кафедра ЕЕМ дякує своєму випускнику Юрію Ігоровичу Команяку за обладнання, яке спонсорувала компанія ТОВ «СТЕМ-Солар» в 2019 році та професійний обмін досвідом з майбутніми випускниками спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

2

1

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця