Науковий потенціал ІФНТУНГ – для територіальної громади

Співпраця Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з територіальними громадами регіону набирає обертів. Сьогодні укладено договір про співпрацю між ІФНТУНГ і ТГ м.Калуша.

Це – особлива подія, з огляду на специфіку Калущини, відомої як своїми промисловими об’єктами, так і екологічними проблемами, котрі вони спричинюють. А саме ІФНТУНГ має науковий потенціал, що може бути спрямований на їх розв’язання. Як зазначив ректор університету Євстахій Іванович Крижанівський, «лише та теорія претендує на наукове значення, яка вказує шлях практиці».

Тож започатковане партнерство дає старт спільній роботі в багатьох напрямках – розробки та реалізації Стратегії розвитку Калуської міської територіальної громади, низки програм економічного й соціального розвитку, проектів міжнародної технічної допомоги; залучення науковців до вирішення проблем ТГ у сфері енергоефективності, екології, інформаційно-комунікаційних технологій; ширшого інформування населення громади про діяльність Центру розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» Інституту економіки та менеджменту ІФНТУНГ; проходження практики та стажування студентів, аспірантів і докторантів університету в структурних підрозділах представницького органу територіальної громади та її виконавчих органів тощо.

Міський голова Калуської міської ТГ Андрій Михайлович Найда зазначив, що співпраця громади з ІФНТУНГ має широкі перспективи й, поза всяким сумнівом, принесе велику користь мешканцям краю.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6