Наука без кордонів

Днями професор кафедри публічного управління та адміністрування Інституту гуманітарної підготовки та державного управління Василь Остап’як взяв участь у міжнародній конференції SECURITY & FORECASTING 2023 SEC4, що проходила в м.Варшава, Республіка Польща. Організатори конференції - «Академія військового мистецтва» («Akademię Sztuki Wojennej»). Науковий форум стосувався викликів для системи національної та міжнародної безпеки в контексті гібридної війни.

1«На конференції ми мали можливість з колегами університету «Akademię Sztuki Wojennej» плідно попрацювати та розглянути військову агресію московії проти України, яка змінила архітектуру міжнародної безпеки, а також нагадала, наскільки серйозною загрозою для безпеки держав і міжнародної безпеки є гібридна війна. Кібератаки, інформаційна війна, інструменталізація міграційних рухів, розпалювання настроїв проти біженців або акти саботажу, спрямовані на критичну інфраструктуру України, країн НАТО та ЄС є лише прикладами широкого спектру російської діяльності. Окремо висловлюю подяку директору ІГПДУ, професору Дмитру Дзвінчуку за сприяння та підтримку в підготовці до участі в конференції та декану факультету національної безпеки, полковнику, доктору інженерних наук Анджею Собоню. Разом – до перемоги!», - розповів Василь Остап'як.

З огляду на проблематику, представники наукових кіл різних країн, влади, експерти зібралися на конференції,  аби здійснити аналіз та оцінити виклики й загрози, які виникають на різних рівнях безпеки в контексті гібридної війни (у військовій, політичній, економічній, кібернетичній, інформаційній, екологічній та соціальній сферах), а також спробувати зробити прогнози в цих областях.

 

  • 1
  • 2
  • 3