Наріжний камінь теплоенергетики майбутнього

Меморандум про співпрацю у сфері ефективного використання енергоресурсів підписано сьогодні між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу й ТОВ «Івано-Франківськ теплоенерго».

Відтепер ІФНТУНГ проводитиме наукові дослідження й забезпечуватиме розробки для ефективної економії енергоресурсів у господарській діяльності партнерів, надаватиме їм рекомендації та консультуватиме фахівців теплоенергетичної сфери і, звісно, готуватиме молодих спеціалістів, яких тут чекатимуть на роботу просто зі студентської лави. Вони не приходитимуть на своє перше місце праці цілком «зеленими, адже «Івано-Франківськ теплоенерго забезпечуватиме їм під час навчання проходження виробничо-технічної практики, вдосконалення набутих знань, практичних навичок для досягнення встановленого рівня кваліфікації з відповідних професій, спеціальностей та спеціалізацій для майбутньої роботи, сприятиме їхній соціальній психологічній та професійній адаптації в трудовому колективі.

Випускники ІФНТУНГ вже працюють в «Івано-Франківськ теплоенерго», але надалі їх коло тільки розширюватиметься. Директор товариства Володимир Громко пояснює:

-Ідея налагодити співпрацю зумовлена тим, що поруч в нас є такий гігант як ІФНТУНГ – надзвичайно потужний університет із дуже фаховим колективом, котрий може дати поради у сфері технологічних процесів. І ми, як компанія, що розвивається, хотіли б впроваджувати новітні технології, напрацювання, котрі є в університеті й потребують апробації. Сподіваємося економічного ефекту від такої колаборації. Наша співпраця – впевнений – прискорить покращення в теплоенергетиці в рази.

Зі свого боку ІФНТУНГ також покладає великі надії на започатковане партнерство. І не безпідставно. Ректор вишу Ігор Чудик наголошує:

-Ми – університет, який дає технічну освіту, а все, що пов’язано з теплоцентралями – це інженерна ділянка роботи, тож багато наших випускників уже стали працівниками галузі. І сьогодні маємо думати про завтрашній день, про дітей, які зараз є студентами, про їхні перспективи… Відкриття широкого спектру професійних курсів на базі університету буде одним із основним напрямків нашої діяльності. Реалізовуватимемо проєкти різні за тривалістю і фінансуванням.

Планів – чимало. І щойно закладено надійний підмурівок для їхньої реалізації.

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця