На екскурсію з академіком НАН України

Сьогодні на ексклюзивну екскурсію Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу потрапили школярі з  Олешанської ТГ разом з головою ТГ Богданом ДВОЯКОМ. Презентував гостям університет академік НАН України та почесний ректор ІФНТУНГ Євстахій КРИЖАНІВСЬКИЙ. Погодьтесь, поспілкуватись з академіком, який є не тільки відомим науковцем, але й цікавою комунікабельною  людиною, випадає не кожному. Та й представляти університет, який він очолював упродовж багатьох років, в якому знає кожен закуток та всіх працівників, було йому в радість. 

Спілкування починається біля найпопулярнішої фотозони -  нафтової «качалки», біля якої всі гості університету роблять спільне фото на згадку. Відтак гості попрямували в Геологічний музей – справжню скарбницю європейської мінералогії, де вони ознайомилися з його експонатами і занурилися в епохи розвитку Землі. Цьому якнайкраще сприяли розповідь директорки музею Лесі ПАЛІЙЧУК

Екскурсійний маршрут Євстахія Іванович не міг оминути його рідну кафедру – нафтогазових машин та обладнання. Незабутні враження екскурсанти отримали від лабораторій кафедри та Тренажерного бурового центру, де їм продемонстрували змодельовану аварійну ситуацію на буровій та дії персоналу для запобігання виливу нафти в навколишнє середовище на унікальному обладнанні.

Під час екскурсії гості відвідали також кафедру комп’ютеризованого машинобудування Інституту інженерної механіки та робототехніки, мали нагоду відчути атмосферу творчості та наукового дослідження, побачити на власні очі, як студентські ідеї перетворюються в реальні проекти. Опісля почесний ректор запросив всіх у Центр інноваційного розвитку, де їм продемонстрували обладнання та можливості його використання у популярному напрямку активації технічної творчості молоді - STEAM-освіти. Академік захоплено розповідав про нові «зелені» енергетичні програми, зокрема, що ІФНТУНГ готує фахівців за освітньою програмою «Інженерія відновлюваної енергетики»

Треба сказати, що екскурсантам було цікаво побачити не лише кафедри й лабораторії, де готують фахівців технічних спеціальностей, але й поспілкуватись з відомим вченим, який продовжує надихати молодь до наукових досліджень, наукової діяльності та успішного старту з ІФНТУНГ – університетом, який входить в топ-10  технічних університетів України, а також готує фахівців, які є  надважливими для післявоєнної відбудови нашої держави. З них – 11 спеціальностей можна здобути лише в ІФНТУНГ.

У гостей залишилось море вражень і море… світлин. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10