Молодих екологів Прикарпаття об’єднав Екогеофорум – 2020

Молодіжний екогеофорум – 2020 відбувся сьогодні, 10 грудня, в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Захід організовано керівництвом Інституту природничих наук і туризму за підтримки Міністерства освіти і науки України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА. Учасниками форуму стали учні закладів середньої освіти та студенти коледжів м. Івано-Франківськ та Івано-Франківської області, які цікавляться науковими дослідженнями у сфері збереження навколишнього середовища.

Відкрив захід і представив учасників форуму директор Інституту природничих наук і туризму Валерій Григорович Омельченко. З вітальним словом від імені ректора ІФНТУНГ, академіка НАН України звернувся до учасників перший проректор університету Олег Миколайович Мандрик, який наголосив, що проведення такого заходу є важливим на всіх рівнях: для університету, для області, для держави. Сьогодні кожна людина може користуватись усіма земними ресурсами, але, натомість, не всі усвідомлюють свою відповідальність перед природою і завдають велику шкоду нашій планеті. Тому основне завдання форуму – спільно із молоддю напрацювати ті механізми, які зможуть забезпечити гармонійний розвиток господарства, людини, природи та допоможуть залишити Землю наступним поколінням такою, якою ми її бачимо зараз.

На важливості заходу та його роль у вихованні екологічно свідомої молоді наголосив у своєму вітальному слові й начальник Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Дмитрович Пліхтяк, який також відзначив високу роботу університету в підготовці висококваліфікованих спеціалістів.

Загалом конференція відбувалась за кількома напрямами, відповідно до яких, учасники розділились на секції, де захищали свої наукові роботи:

- «Екологія та захист навколишнього середовища» (Переможці: 1 місце: Зазубик Діана; 2 місце: Коробейников Микита, Саїв Соломія Волочій Яна; 3 місце: Струк Анастасія, Лопуляк Анастасія, Орфанова Олена).

- «Геологія та географія» (Переможці: 1 місце: Гуменюк Надія; 2 місце: Григорук Наталія, Сенів Тетяна).

- «Туризм та краєзнавство» (Переможці: 1 місце: Савчук Сергій; 2 місце: Струк Аліна,  Корольчук Яна).

- «Біологія» (Переможці: 1 місце: Вонсуль Маркіян; 2 місце: Осадчук Любов; 3 місце: Вакарюк Адріана, Чупрун Ганна).

В рамках форуму також серед учнів 5-7 класів відбувся онлайн-конкурс тематичного малюнку. Творчі роботи розділили за напрямами: «Екологічні проблеми рідного краю», «Місце Землі у космічному просторі», «Внутрішня будова Землі, Форми рельєфу Землі, Кристали відомих мінералів», «Івано-Франківщина – край для туризму» та «Хімія в побуті». Переможці: Дубяк Вероніка, Головач Анастасія,  Дідур Віктор.

Переможці отримали цінні призи, а всі учасники - сертифікати.

Підсумував захід координатор форуму,  директор Інституту природничих наук і туризму Валерій Омельченко, вдало підмітивши: «Про своє майбутнє ми повинні подбати. І сьогодні ми побачили, що молодим людям не байдуже, який стан екології буде в майбутньому. Нас тішить, що є кому піклуватись за наше довкілля, за природу та за майбутнє нашої планети!»​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9