Молодь прагне самовдосконалення

Традиція проведення студентських науково-технічних конференцій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу має тривалу та славну історію: цьогоріч уже 36 раз вони збирають юнаків та дівчат, котрі прагнуть осягнути премудрості наукового пошуку та збагатити його власною інноваційністю.

До низки конференцій в Інституті гуманітарної підготовки та державного управління долучилися здобувачі всіх освітніх програм зі спеціалізації 035.041 «Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська». Авдиторія уважно і вдумливо осягала глибини болючого концепту ВІЙНА (доповідач С. Головльова), розпутувала складнощі зіставної лінгвістики (від синтаксису нескінченно довгих складних речень до особливостей коротких часток (доповідачі Х. Петрюк, А. Чорна та С. Косович)), опановували тонкощі типології (доповідач  Г. Шибеста) та термінології (доповідачі В. Боднар і С. Боєчко) та долали хитрі пастки перекладу ідіом і топонімів (доповідачі Н. Чигура і Я. Дребот).

Підбито підсумки, визначено переможців, отримано призи. Та найважливішими нагородами були визнання слухачів і отриманий досвід . Приємним бонусом стали віртуальна екскурсія залами та електронними скарбами Науково-технічної бібліотекти ІФНТУНГ та реальна – до Геологічного музею.

Також відбулась XXXVI Науково-технічна конференція студентів 2023/2024 на кафедрі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Інституту архітектури, будівництва та енергетики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, вихованці якої представили надзвичайно змістовні та цікаві роботи, що вражали багатовекторністю пошуку.

На кафедрі публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ під керівництвом доцента кафедри, координатора науково-дослідної роботи студентів Віталія Малімона відбулась студентська конференція, на якій з доповідями виступили студенти першого року навчання бакалаврської програми 281 «Публічне управління та адміністрування». Учасники представили власні дослідження, що стосувалися державної, соціальної, культурної та молодіжної  політики, проблеми інформаційної безпеки України, політичної відповідальності блогерів, формування ефективної комунікативної стратегії територіальної громади, кадрового забезпечення органів влади, сучасних міжнародних збройних конфліктів.

Своєю чергою студенти спеціальності "029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа" організували щорічну науково-технічну студентську конференцію, на якій також апробували результати наукових пошуків в обраній царині.

Науково-дослідна робота студентів в умовах сьогодення є важливим складником університетської освіти. Вона сприяє формуванню наукового світогляду та особистісному професійному становленню, розвиває творче мислення та індивідуальні здібності, сприяє вихованню та підготовці молодих учених.

 

 

  • 1
  • 2
  • 11
  • 22
  • 222
  • 22211
  • 9
  • 99