Міжнародна співпраця з ІФНТУНГ базується на якості освіти

Днями ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ігор ЧУДИК зустрівся з тимчасово повіреним у справах Республіки Ірак в Україні ТАРЕК А. КАЗЕМ. На зустрічі, на якій були присутні  Надзвичайний і Повноважний Посол України в Іраку Іван ДОВГАНИЧ та колишній випускник ІФНТУНГ, громадянин Іраку АЛЬ-ТАНАКЧІ АХМЕД ДЖАМАЛ ФАДХІЛ, обговорили можливості налагодження партнерства, розвитку наукових та освітніх зв’язків, співпраці з іракськими закладами вищої освіти.

У Республіці Ірак завжди високо оцінювали значні здобутки України у сфері освіти, науки та технологій. ІФНТУНГ може похвалитись, що в його стінах здобуло освіту чимало громадян Іраку, які сьогодні будують інженерну кар’єру у своїй країні та є успішними у професії.

У фокусі обговорення були можливості академічного обміну між студентами та науково-педагогічними співробітниками, реалізація спільних освітніх заходів і наукових проєктів. Попри війну та безпекову ситуацію в Україні, ІФНТУНГ залишається цікавим для здобуття інженерної та нафтогазової освіти освіти серед іракських абітурієнтів. 

Ректор університету висловив сподівання, що зустріч з тимчасово повіреним у справах Республіки Ірак в Україні була продуктивною та в недалекій перспективі принесе позитивний результат.