Міжнародна співпраця в рамках наукової діяльності

 

В складний військовий час університет продовжує міжнародну співпрацю та реалізує заходи щодо своїх зобов’язань в рамках наукової діяльності.

Відповідно до плану реалізації міжнародного проекту європейського співробітництва HUSKROUA/1702/6.1/0022 «Регіональний центр навчання та моніторингу впливу електроустановок на навколишнє середовище», програма Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна ENI CBC Programme 2014-2020 ПАРТНЕРСТВО БЕЗ КОРДОНІВ українська делегація  від  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в складі першого проректора д.т.н., проф. Мандрика О.М. – комунікаційного менеджера проекту, фінансового менеджера Кулик Т.П. та технічного експерту, д.т.н., проф. Архипової Л.М. з 2 по 5 листопада відвідали округ Марамуреш в Румунії, провели зустріч з партнерами проекту у Технічному університеті Клуж Напока північно-університетському центрі Бая Маре.

Відбулись зустрічі партнерів, обмін навчальними виданнями, узгодження фінансових питань та обговорення організації міжнародної наукової конференції для представлення результатів моніторингової кампанії проекту. Проректори університетів підписали оновлений договір про співпрацю, обговорили перспективи академічної мобільності навчально-педагогічних працівників та студентів.

03-04 листопада в Бая-Маре в північно-університетському центрі Технічного університету Клуж Напока відбулась щорічна конференція «Інноваційні ідеї в науці», де взяли участь екологи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Аспіранти і їх керівники мали можливість прослухати цікаві доповіді результатів наукових досліджень фахівців з Румунії, Боснії і Герцеговини, Сербії. Всі учасники отримали міжнародні сертифікати. Крім того мали час на цікаве спілкування, обговорення майбутніх спільних проектів та невелику екскурсійну програму, люб’язно представлену для учасників організаторами конференції.