Лекція стейкхолдера-науковця Івана ШАЦЬКОГО для аспірантів

Інформація про лекцію, прочитану стейкхолдером-науковцем (Дисципліна – Методи проектування і розрахунку машин та конструкцій, Викладач – Любомир РОП’ЯК, д.т.н., професор кафедри КМВ).

Для аспірантів спеціальності 131 – Прикладна механіка (група А131–23) 30 листопада 2023 року (друга пара 09:30 – 10:50) дистанційно прочитав лекцію на тему: «Вступ до нелінійного аналізу в механіці деформівного тіла» Іван ШАЦЬКИЙ – д.ф.-м.н., професор, який працює на посаді провідного наукового співробітника лабораторії моделювання демпфуючих систем Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України, а також є запрошеним професором у Природничо-технологічному університеті м. Бидгощ, Республіка Польща. ІППММ ім. Я. С Підстригача є провідною науковою установою, де проводяться важливі дослідження в галузі математики, математичних проблем механіки та математичного моделювання. http://www.iapmm.lviv.ua/

Лектор – професор Іван ШАЦЬКИЙ, навів класифікацію та характеристики основних типів задач (лінійні і нелінійні) та зробив узагальнене порівняння характеристик лінійного та нелінійного розрахунків. Детально розповів про геометричну нелінійність, яка виникає за значних переміщень, співрозмірних з розмірами конструкції, виділив конструктивну нелінійність, пов’язану зі зміною розрахункової схеми конструкції в процесі навантаження, особливу увагу звернув на фізичну нелінійність та на реологічні моделі, пов’язані з її апроксимацією. Відзначив основні ефекти, які виникають при немонотонному та непропорційному багатопораметричному навантаженні пружно-пластичних конструкцій. Не оминув питань сучасної наукової термінології.

Найактивніші аспіранти Андрій Коржов та Юлія Медвідь задали лектору низку запитань, на які отримали змістовні відповіді.

 

*

  • 1
  • 2
  • 3

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця