Лекція від Schlumberger

11 грудня 2023 року фахівець компанії Schlumberger Тарас Кондур провів вебінар на тему: «Сучасні технології та обладнання при бурінні свердловин складного профілю». Для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня, які навчаються за ОПП “Обладнання нафтових і газових промислів” (спеціальність 185 Нафтогазова інженерія та технології) в рамках теми вебінару висвітлено особливості конструкції, застосування та конкурентні переваги обладнання, з допомогою якого реалізуються технології компанії Schlumberger.

Зокрема розглянуто:
– роторні керовані системи (PowerDriveX6/Orbit та PowerDrive Xceed/Xcel);
– ударні яси та акселератори (Hydra-Jar and Accelerator);
– розширювачі (Rhino Reamer);
– системи контролю за траєкторією свердловини та засоби для проведення геофізичних досліджень безпосередньо при бурінні (TruLink, IMPulse, EcoScope, GeoSphere).

Висвітлена інформація покликана розширити знання з дисциплін “Машини та обладнання для буріння нафтових і газових свердловин” та “Бурові машини і комплекси” та є корисною для науково-педагогічних працівників, які здійснюють забезпечення освітнього процесу за освітньо-професійними програмами в межах зазначених спеціальностей. З огляду на актуальність та специфіку розглянутих питань участь у вебінарі взяли здобувачі вищої освіти інших ОПП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології, а також спеціальностей 103 Науки про Землю та 184 Гірництво.
 

  • SHL
  • SHL
  • SHL
  • SHL
  • SHL