Лекція стейкхолдера-науковця Михайла Студента для аспірантів

Для аспірантів спеціальності 131 – Прикладна механіка (група А131–23) 20 листопада 2023 року дистанційно прочитав лекцію на тему: «Методи нанесення газотермічних покриттів для захисту деталей від зносу та корозії» д.т.н., професор Михайло СТУДЕНТ ( (Дисципліна – Методи проектування і розрахунку машин та конструкцій, Викладач – Любомир РОП’ЯК, д.т.н., професор кафедри КМВ)

Професор Михайло СТУДЕНТ працює на посаді провідного наукового співробітника Відділу № 5 Матеріалознавчих основ інженерії поверхні Фізико-механічного інституту ім. Г. В. Карпенка Національної академії наук України (вул. Наукова, 5, Львів, Львівська область, 79060). ФМІ ім. Г. В. Карпенка НАНУ, відомий в Україні та в світі як науково-дослідницький центр у галузі механіки руйнування і міцності матеріалів, фізико-хімічних процесів корозії, неруйнівного контролю дефектності матеріалів та технічної діагностики конструкцій і середовищ. https://www.ipm.lviv.ua/about.php

Лектор – професор Михайло СТУДЕНТ, навів детальну класифікацію методів і технологічного обладнання для нанесення газотермічних покриттів та плазмових електролітичних покриттів. Навів основні фізико-механічні та корозійні властивості цих покриттів. Розглянув проблеми, які виникають під час проектування і розрахунку деталей машин та конструкцій зміцнюваних покриттями. Відзначив основні фактори, які впливають на формування залишкових напружень у покриттях. Розглянув сучасні методики розрахунків під час конструювання шаруватих покриттів. Навів типові деталі, які зміцнюють покриттями, для нафтогазового обладнання.

Найактивніші аспіранти - Андрій Харлов та Юлія Медвідь задавали лектору запитання, що стосуються їхніх дисертаційних робіт, на які лектор - Михайло СТУДЕНТ дав грунтовні відповіді.

 

*

  • 1
  • 2
  • 3

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця