Щоб захищати Батьківщину: українська армія поповнилась офіцерами-бакалаврами

Особлива подія в особливий день: 28 червня,  в День Конституції України, на площі перед корпусом кафедри військової підготовки (КВП) зібралися курсанти, студенти, адміністрація, викладачі та працівники університету, батьки та гості з нагоди вручення дипломів бакалавра та першого офіцерського звання «лейтенант» випускникам КВП. Так, протягом чотирьох років вони наполегливо здобували теоретичні знання та практичні уміння і навички, щоб сьогодні успішно виконувати професійні обов’язки заради військової та енергетичної безпеки України.

3Урочисті хвилини марширування, патріотичні гасла «Слава Україні!» - «Героям слава!», внесення Державного Прапора України, щемливе вшанування хвилиною мовчання полеглих Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, піднесена зосередженість викладачів і курсантів під час виголошування промови, світлі обличчя батьків, рідних і близьких – все це найурочистіші миті цього дня для випускників. Подія, без сумніву, знакова й урочиста, але поряд з цим і надзвичайно відповідальна. Адже всі випускники, а цьогоріч їх семеро, серед яких – дві дівчини, йдуть служити в Збройні сили України (в усіх видах та родах військ), щоб захищати  державний суверенітет і недоторканість нашої держави.

Сьогодні  важко переоцінити сміливість і мужність молоді, яка обирає військовий фах, коли Збройні сили України захищають державний суверенітет і недоторканість нашої Батьківщини, коли щодня складають кривавий іспит. Але це їхній свідомий вибір.

1«Ця подія для вас – знакова, цей день – особливий! Бо це ваш старт у серйозній військові службі. На вас покладають великі надії не лише університет і ваша родина, а й все наше суспільство. Ви – наше майбутнє! Вірю, що завдяки вам міць української армії буде настільки переконливою, що ніхто з ворогів не насмілиться топтати нашу землю! І переконаний, що ваші знання і вміння, здобуті в університеті, стануть запорукою цього», - зазначив у своєму вітальному слові ректор університету Ігор Чудик.

2Із важливою подією в житті випускників також привітали: начальник кафедри військової  підготовки, полковник Андрій Станецький, директор Інституту нафтогазової інженерії Олег Витязь, представник Івано-Франківського МТЦК та СП, о. Михайло Віхоть та інші.

3Із трепетом у голосі та подякою в очах звернулася до викладачів, одногрупників, батьків випускниця, яка отримала диплом з відзнакою Тетяна Николин: «Період навчання на кафедрі – безцінний. Нас навчали справжні фахівці своєї справи. Обіцяємо вам, що надалі ви будете чути про нас тільки найкращі відгуки і вам не буде за нас соромно. Сьогодні наш взвод – це вже випускники, офіцери, які досі не вірять в те, що так швидко пролетіли ці 4 роки навчання. І тепер в нас тільки один шлях – йти вперед і не забувати, хто ми такі. Хочу побажати нам усім легкої служби, кар’єрного росту і, звичайно, терпіння. Зараз ми ще не знаємо до кінця, що нас чекає далі, але вірю, що ми з усім впораємось. Пам’ятайте, що ми – це прийняті нами рішення. Створіть свою власну велику історію!»

У добру путь – під мирним небом!

 

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1