Культура – це наша потужна зброя

Актову залу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу вщент заповнили студенти та викладачі  кількох університетів Прикарпаття. Сьогодні за організації Студентського парламенту ІФНТУНГ тут відбувається зустріч  з Олексієм Гнатковським – заслуженим артистом України, театральним режисером, провідним актором Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та виконавцем ролі Івана Довбуша в3 однойменній стрічці, яка зараз збирає неймовірну кількість глядачів в Україні та за кордоном.

Роль знакового персонажа у фільмі «Довбуш» зробила з Олексія Гнатковського популярного кіноактора. Тож не дивно, що публіка ставила на початку запитання1 щодо його ролей  кіно, про кастинги на роль, про рішення – зніматись чи не зніматись, співпрацю з акторами на знімальному майданчику.

Проте, згодом розмова поточилась зовсім в іншому руслі. Актор у спілкуванні з молодіжною аудиторією розповідав про свою принципову позицію не зніматись в російських серіалах, про свою діяльність та творчість  від початку російсько-української війни, розуміння мовного питання, заохочував тих, хто ще не перейшов на українську мову, переходити.

Присутні відкрили для себе також ТЕАТРАЛЬНОГО актора Олексія Гнатковського. Адже своїй роботі у театрі він сам надає ключове2 значення. Розповідаючи про поїздку на Донеччину та Луганщину з постановками Івано-Франківського драмтеатру «Нація» та «Солодка Даруся»  за творами Марії Матіос, актор підкреслив  величезний позитивний вплив культури на свідомість людей, часто  зросійщених обставинами, та її величезну силу переконання. Він переконаний, що культура – то наша потужна зброя за уми, за громадянську позицію, за перемогу, за Україну.

Загалом на зустрічі атмосфера була невимушена та драйвова. Зал неодноразово вибухав сміхом та оплесками. На згадку присутні не пропустили нагоду зробити фото з відомим актором та звичайним хлопцем, якого можна запросто зустріти на вулицях Івано-Франківська.

Фотозвіт за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1cNNmVo7-NtwwAH8GYSgu1kLvgkLtHIL….

 

  • 1
  • 2