Круглий стіл для викладачів на тему: «Практика впровадження дуальної форми здобуття освіти в Україні: кейси підприємств»

4 січня 2023 року відбувся круглий стіл для викладачів на тему: «Практика впровадження дуальної форми здобуття освіти в Україні: кейси підприємств», організований в рамках проєкту «Дуальна освіта для України» за підтримки партнерства ГО «Українська Асоціація Маркетингу» (УАМ) та Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

У ході зустрічі учасники узагальнили досвід впровадження дуальної форми здобуття освіти (ДФЗО) та розглянули дискусійні моменти організації ДФЗО; обговорили Положення про ДФЗО та внесли пропозиції.

Під час обговорення було закріплено важливість м’яких навичок «комунікація» та «робота в команді». Тому, робоча група запланувала перегляд розробленої структури методичних рекомендацій організації ДФЗО та спільно напрацьованих пропозицій, щодо наповнення пункту пов’язаного з партнерами-роботодавцями.

У результаті було зафіксовано внесені пропозиції та обговорено дискусійні моменти ДФЗО. Так наприклад, буде врахована пропозиція АТ «ФЕД», щодо обов’язкового введення координатора ДФЗО від підприємства. Наголошується, що координатор ДФЗО від підприємства сприятиме налагодженню співпраці з партнерами ЗО, вноситиме пропозиції у коригування ОП, прийматиме участь у розробці програми навчання здобувачів за дуальною формою спільно з куратором від ЗО.

 

Додаткова інформація новин:

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця