КОНФЕРЕНЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ТА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ

 

КОНФЕРЕНЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ТА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ

18 травня 2023 року в рамках проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів та молодих вчених «Адаптація до глобальних змін та викликів: нові форми економіки, ресурсоефективні технології, захист довкілля» (http://surl.li/hdvrh) на кафедрі проводилось засідання Секції «Ресурсоефективні технології та захист довкілля в умовах глобальних змін і викликів». Керівники секції: Ярослав Адаменко, д.т.н., професор, завідувач кафедри екології і Мирослава Полутренко, д.т.н., професор, завідувачка кафедри технології захисту навколишнього середовища.

Напрямки роботи секції: Ресурсоефективні технології в бізнесі і промисловості. Захист довкілля в умовах нових глобальних проблем. Наслідки кліматичних змін та шляхи адаптації.

Секційне засідання відкрила співголова програмного комітету, голова Ради молодих учених ІФНТУНГ Теодозія Яцишин, д.т.н., професорка кафедри технології захисту навколишнього середовища. На початку засідання з доповідями виступили науковці-практики Сергій Сухарев, д.х.н., професор ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Олександр Соларьов, к.т.н., доцент Сумського національного аграрного університету, Михайло Микицей,  еколог лабораторії моніторингу вод Західного регіону ДБУВР, які поділились своїм науковим та практичним досвідом.

У конференції з результатами своїх досліджень ознайомили присутніх й наші студенти, які проводили під керівництвом професора Ярослава Адаменка, доцентів Марини Орфанової, Тараса Качали і Наталії Москальчук, та доцентки кафедри ТЗНС Галина Грицуляк.

Бакалаври, Вікторія Навроцька, Марина Василевич, Оксана Мазурова, Василь Петращук, Діана Овсянецька, Діана Линник, Марія Тємченко, у своїх виступах акцентували увагу на проблемах потепління як наслідок глобальних кліматичних змін, на ефективності використання водних ресурсів та зикисленні вод світового океану, представили результати дослідження ЕМП на території університету та запропонували планування розміщення джерел ЕМП.

Магістри, Віталій Благий, Тарас і Владислав Лашта, Олександр Сенів, Назар Микитин, Вікторія Мороз, Руслан Черниш, Ольга Копаніцька, Ростислав Рибарук, розкрили питання впливу на навколишнє середовище утилізації відходів тваринного походження, перспективи використання с/г відходів плавучої сонячної системи для отримання енергії, надали оцінку впливу полігонів ТПВ та автотранспорту в забрудненні атмосферного повітря.

Аспірант Володимир Чупа провів оцінку рівня зольності ТПВ та твердопаливних пелет.

Бажаємо нашим здобувачам успіхів та впевненого руху вперед до нових творчих досягнень!

 

 

  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології
  • кафедра екології