Кафедра ПУА здобула перемогу для університету в конкурсі освітніх інновацій


Національне агентство України з питань державної служби визначило переможців конкурсу «Кращі практики впровадження освітніх інновацій у системі професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» у 2022 році.

Наша інновація «Використання методології дизайн-мислення у навчанні публічних службовців для впровадження змін» здобула перше місце у номінації «Підвищення кваліфікації публічних службовців». Відповідне рішення затверджено наказом НАДС від 07 жовтня 2022 року №94-22 (http://surl.li/dhyqh).

Інновацію впроваджено кафедрою ПУА за участі партнерів з Каунаського технологічного університету у навчанні посадових осіб місцевого самоврядування з питань забезпечення якості публічних послуг у рамках реалізації україно-литовського проєкту «Розвиток компетентності працівників литовського та українського публічних секторів з використанням методології дизайн-мислення».

Мета інновації - забезпечення практичної спрямованості і результативності навчальних заходів, а також вирішення їх учасниками проблем професійної діяльності щодо запровадження змін і реформ шляхом використання методології, яка довела свою ефективність у практиці провідних закладів освіти та дизайн-лабораторій, створених у структурах урядів або HR-агентств США, Великої Британії, Канади, Данії, Сінгапуру та ін.

Найближчим часом кращі практики будуть опубліковані на офіційному вебсайті НАДС та Порталі управління знаннями.

Вдячні нашим литовським колегам за співпрацю та цікавий досвід!