КАФЕДРА ПУА РОЗПОЧИНАЄ АМБІТНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЄКТ РАЗОМ ІЗ АГЕНЦІЄЮ РОЗВИТКУ ОТГ ПРИКАРПАТТЯ


Кафедра публічного управління та адміністрування ІФНТУНГ спільно з АГЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ОТГ ПРИКАРПАТТЯ розпочинають інноваційний освітній проєкт «Підвищення спроможності територіальних громад Прикарпаття у розвитку через професійне навчання кадрів в управлінні процесами». Проєкт реалізовується у відповідь на зростаючу потребу у високоякісному навчанні для представників місцевого самоврядування та державних службовців у регіоні. Він спрямований на посилення їхньої спроможності ефективно управляти громадами та реалізовувати плани місцевого розвитку.

Під час презентації проєкту для регіональних медіа директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ Дмитро Дзвінчук зазначив, що розроблені програми охоплюють найбільш ключові аспекти сучасного публічного управління – від стратегічного планування до комунікативного етикету. Їх опанування допоможе державним службовцям і посадовим особам місцевого самоврядування набути необхідних для ефективної роботи в сучасних умовах професійних компетентностей.

«Наша ініціатива – це відповідь на нагальну потребу у постійному професійному розвитку та зростанні публічних службовців. Ми переконані, що ці програми стануть потужним інструментом для зміцнення спроможності наших громад", - підкреслює важливість ініціативи Ігор Мельничук, виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

У рамках проєкту кафедрою ПУА ІФНТУНГ розроблено сім нових короткострокових програм підвищення кваліфікації, кожна з яких ураховує специфічні потреби регіону та сучасні виклики у сфері публічного управління. Особливістю програм є їх практична спрямованість, адже їх учасники й учасниці могли одразу зможуть застосовувати отримані знання та навички у своїй щоденній роботі. Як наслідок – це дозволить швидко підвищити ефективність роботи органів місцевого самоврядування та державних установ Прикарпаття.

Програми охоплюють такі напрямки:

✅Стратегічне управління та планування

✅Публічне управління розвитком соціального підприємництва

✅Лідерство і керівництво на державній службі

✅Забезпечення сталого розвитку волонтерської діяльності

✅Діалог як підхід до вирішення чутливих питань

✅Комунікація та взаємодія в публічному управлінні

✅Комунікативний етикет публічного службовця

Процес навчання за цими програмами розпочнеться 10 вересня і триватиме до 10 листопада та відбуватиметься в очному й дистанційному форматах.

Важливо відзначити, що всі програми пройшли ретельну експертизу та отримали схвалення Національного агентства України з питань державної служби (НАДС). Це є свідченням їх високої якості та відповідності сучасним стандартам освіти у сфері публічного управління.

У результаті конкурсного відбору НАДС усі програми отримали державне замовлення на 516 місць для підвищення кваліфікації публічних службовців. Це значна кількість, яка дозволить охопити навчанням представників різних рівнів влади та різних громад регіону.

Ми переконані, що реалізація цього проєкту матиме довгостроковий позитивний вплив на розвиток регіону. Підвищення кваліфікації публічних службовців сприятиме покращенню якості надання адміністративних послуг, ефективнішому використанню бюджетних коштів та загальному підвищенню рівня життя в громадах Прикарпаття.


 

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5