Із королівськими почестями до лав нафтовиків!

«Нафтовим» рукостисканням засвідчили вступ у студентські лави! Таким традиційним дійством ще вчорашні випускники шкіл стали першокурсниками Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Посвята у нафтовики студентів нафтогазових спеціальностей відбулася з нагоди 55-річчя університету.

1Від імені ректора університету студентів-першокурсників привітав перший проректор ІФНТУНГ, професор Олег Мандрик. Він нагадав сьогоднішнім першокурсникам про важливу місію, яка чекає на них у майбутньому, оскільки ІФНТУНГ безпосередньо дотичний до зміцнення  енергетичної безпеки України. Олег Миколайович побажав першокурсникам, щоб досягнення, які вони здобудуть в університеті, стали основою розвитку нашої держави та нашої спільної мети – енергетичної незалежності України: «Тільки здобувши ґрунтовні знання й освоївши новітні технології, ми зможемо реалізувати ті проєкти, які так необхідні для розвитку нашої держави, підприємств, галузевих компаній, господарського комплексу тощо. Здоров’я вам, натхненної праці, результатів від неї!»

2Про важливість обраного фаху, приналежність до великої армії нафтовиків, про нафтогазову та нафтопереробну галузь як основну ланку паливно-енергетичного сектору, що забезпечує ефективне функціонування та сталий розвиток економіки країни, її національну безпеку та енергетичну незалежність наголосив у своєму вітальному слові директор Інституту нафтогазової інженерії Олег Витязь.

3На урочисту посвяту завітали й випускники ІФНТУНГ, провідні фахівці галузі, які зараз є потенційним роботодавцями для випускників університету. Так, привітали майбутніх нафтовиків директор ТОВ «Бріз-ОІЛ» Ігор Різничук, начальник управління підготовки нафти і газу НДПІ ПАТ Укрнафта Любомир Василюк,  начальник відділу лабораторних вимірів АТ «Львівгаз» Руслан Сич, директор «УГВ-Сервіс» Ігор Мохній.

3А тоді до своїх обов’язків приступила Її Величність – Королева Нафти. Привітавши студентів, вона віддала наказ запустити верстат-гойдалку, щоб добути карпатську, яка повинна передати студентам силу й енергію Землі. Провідні фахівці галузі занурили руки у кубок з нафтою, щоб через рукостискання привітати новоспечених студентів. Тож від сьогодні в ІФНТУНГ з’явилась нова когорта нафтовиків, які на запрошення представника студентського відділення міжнародної організації інженерів нафтовиків SPE  поспішили вступити в організацію, щоб отримати іменні сертифікати, які засвідчують посвячення.

4Серед інших урочистих митей посвяти, що стали стартом для першокурсників, – підписання наказу ректора про зарахування до університету, передача символічних Ключа Знань та Студентського квитка від кращих магістрів ІФНТУНГ новоспеченим спудеям та нагородження першокурсників з найвищим вступним рейтингом грамотами та пам’ятними сувенірами.

 

 

     

  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
  • 5
  • 6