Івано-Франківский освітній пазл сталого розвитку

Про Івано-Франківський освітній пазл сталого розвитку - синергію проєктів, результатів і досягнень, спрямованих на впровадження цілей сталого розвитку в нашому регіоні, розповів на Форумі вищої освіти проректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, професор Максим Карпаш.

1Форум вищої освіти - конференція лідерів змін для обміну досвідом і кращими практиками із розвитку українських університетів. Захід організований за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України. Мета освітнього заходу - сформувати спільноту лідерів змін і підвищити довіру до системи вищої освіти України.

2Показово, що досвід ІФНТУНГ у побудові освітньої екосистеми у сфері сталого розвитку та співпрацю з громадами, обрали для презентації на Форумі вищої освіти як одну із найкращих освітніх практик, яку потрібно масштабувати та поширювати для інших ЗВО. Про те, як університет  втілює у життя принцип «думай глобально – працюй локально», орієнтуючись на Глобальні цілі сталого розвитку від ООН (зокрема на ціль 4 – якісна освіта та ціль 7 – доступна та чиста енергія), а також чому вишам варто орієнтуватись на глобальні цілі та як це робити ефективно – розповів під час Форуму проректор ІФНТУНГ, професор Максим Карпаш. «Всі глобальні цілі становлять велику систему, яка зумовлює неперервний сталий розвиток громад. Саме про них ми повинні думати. Бо ми також є членами тих громад, в яких живемо. Тому закладам вищої освіти, першочергово, слід пам’ятати про громади, у яких вони працюють, та їхніх мешканців. В нашому університеті це називають соціальною місією», - наголосив проректор.

Загалом з презентаціями виступили 15 спікерів, серед яких провідні науковців, та представники науково-освітніх центрів. Теми доповідей стосувались: інновацій, аналітики та досліджень в університетах; ефективного студентського самоврядування;  розвитку стартапів; співпраці університету із бізнесом та громадою; системи підготовки викладачів; академічна доброчесність.

Більше інформації про Форум вищої освіти: forumvo.org

Як ІФНТУНГ сприяє розвитку громад, орієнтуючись на Глобальні цілі сталого розвитку – у записі презентації:

 

 

  • 1
  • 2
  • 4
  • 3

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця