ІФНТУНГ залучив до співпраці лідера електротехнічної продукції АСКО-УКРЕМ

Для покращення якості освіти велика увага в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу приділяється співпраці з провідними галузевими підприємствами, фахівців для яких готують в університеті. Активно у цьому напрямі працюють інститути, кафедри, інші структурні підрозділи. Зовсім нещодавно кафедра електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Інституту архітектури, будівництва та енергетики розширила свою співпрацю з провідними виробниками електротехнічного обладнання України. Зокрема, встановлено ділові зв’язки з корпорацією АСКО-УКРЕМ – лідером ринку1 електротехнічної продукції України, яка оперативно реагує на запити ринку, освоює інші напрями, здійснює інформаційну та 2технічну підтримку партнерів. Широка територіальна представленість бренду корпорації, оптимальне співвідношення якості та ціни стали складовими успіху її продукції, яка незмінно затребувана цільовим споживачем. Основна спеціалізація корпорації – виробництво і експертні продажі якісного та доступного українському споживачеві електротехнічного обладнання: низьковольтна автоматика, інсталяційна і світлотехнічна продукція, первинні елементи живлення.

В рамках співпраці АСКО-УКРЕМ передала кафедрі електроенергетики, електротехніки та електромеханіки низку демонстраційних стендів із взірцями електротехнічного обладнання. Також домовлено про проведення онлайн лекцій фахівцями корпорації для студентів ІФНТУНГ та інших зацікавлених фахівців регіону.

Навчаючись на новітньому обладнанні, студенти отримують актуальні та практичні навички, мають кращі шанси на успішну кар'єру після закінчення навчання, оскільки вони вже знайомі зі специфічними інструментами та технологіями, які використовуються на робочому місці.4

3Довідково. Основні напрями діяльності корпорації АСКО-УКРЕМ: широкий асортимент низьковольтної продукції та електромонтажного інструменту; побутова електроінсталяція; електровимірювальні прилади; виробництво електрощитового обладнання.

Сфери застосування продукції:

– Житлово-комунальне господарство;

– Будівництво;

– Агропромисловий комплекс;

– Харчова промисловість;

– Деревообробка;

– Машинобудування;

– Металургія та ін.

5