ІФНТУНГ вперше долучився до Всесвітньої конференції INTERGEO

Наприкінці вересня у Штутгарті (Німеччина) відбулася Всесвітня конференція INTERGEO 2024 – одна з найважливіших подій  геодезичної та геоінформаційної галузі. У цьому році Івано-Франківський національний університет нафти і газу вперше взяв участь в конференції, а делегатом від нашого університету став старший викладач кафедри геодезії та землеустрою Віталій КОВТУН

INTERGEO вкотре підкреслила свою позицію провідної світової виставки геоінформаційної галузі та зібрала разом науковців й новаторів з усього світу. Близько 800 відвідувачів з 47 країн обмінялися думками на ключові теми –   штучний інтелект, цифровізація та спостереження за Землею, а також запропонували перспективні ідеї. На конференції було представлено багато брендів, інструментів та інновацій, які сприяють розвитку геодезії та геоінформації.

Основні проекти, представлені на INTERGEO, підкреслюють важливість об'єднання експертів та використання передових технологій, таких як штучний інтелект та цифровізація, для подолання бар'єрів. На прес-конференції було наголошено, що лише завдяки колективним та синергетичним зусиллям можливий трансформаційний прогрес у геопросторовій галузі.

У рамках конференції відбулась виставка EXPO, в якій взяли участь 579 експонентів та яку відвідали понад 17 000 відвідувачів зі 121 країни. Виставка продемонструвала своє міжнародне охоплення та стійкість галузі попри  глобальні економічні виклики. Однією з чітких очевидною тенденцій виставки – важливість співпраці. 

На всесвітньому форумі були виокремлені такі секції:

  1. Землевпорядкування та геодезія (землевіддалений моніторинг, цифрові двійники, BIM-моделювання та лазерне сканування).

  2. Геоінформаційні технології (геоінформаційний аналіз, цифрові міські двійники)

  3. Морські рішення та дрони. 

Науковець з ІФНТУНГ зазначив, що досвід конференції – надзвичайно цінний для науковий проектів, розвитку університету та галузі. Це підтвердили й колеги з Асоціації сертифікованих геодезистів України. 

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4