ІФНТУНГ увійшов до рейтингу найкращих університетів Європи

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу посів високі позиції в авторитетному міжнародному рейтингу університетів – QS World University Rankings: Europe 2024.  Це – перше в історії ранжування, зосереджене лише на європейських університетах. Науково-дослідний центр QS Quacquarelli Symonds опублікував рейтинг 20 вересня 2023 року.

Загалом до першого європейського рейтингу потрапили 688 заклади вищої освіти. Україну представлено 31 університетом.

ІФНТУНГ - єдиний з Івано-Франківської області університет, представлений у європейському рейтингу. В загальному рейтингу університетів з країн-членів Ради Європи наш університет увійшов у групу 601+, в східноєвропейській групі – 103 позиція, в групі університетів Східної Європи та Центральної Азії – 351-400 позиція.

Високі позиції в рейтингу присуджені за співвідношення викладач/студент, показник працевлаштування, репутація серед роботодавців, академічна репутація, кількість цитувань на одну публікацію, студенти по обміну (прийом), кількість іноземних викладачів, міжнародна дослідницька мережа, кількість іноземних студентів, студенти за обміном (відрядження), сталість.

Додатково. QS World University Rankings вважається одним із найбільш впливових глобальних рейтингів університетів. QS World University Rankings: Europe 2024 — це перший в історії рейтинг, зосереджений виключно на європейських університетах. Особливістю цього рейтингу є те, що він єдиний виокремлює можливість працевлаштування студентів після закінчення навчання та стабільність університетів. Цьогоріч у рейтингу з'явилися три нові показники: сталість, результати працевлаштування та міжнародна дослідницька мережа.

Акутуальні новини

ОСТАННІ НОВИНИ

На думку фахівця