ІФНТУНГ та Прикарпаттяобленерго підписали договір про співпрацю

16 серпня 2022 року ІФНТУНГ та Прикарпаттяобленерго підписали договір про співпрацю.

У рамках відзначення Дня заснування АТ «Прикарпаттяобленерго» відбулось підписання договору про співпрацю з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, який представляла делегація у складі першого проректора ІФНТУНГ Олега Мандрика, директора Інституту архітектури, будівництва і енергетики Мирослава Мазура та завідувача кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки Петра Курляка.

У рамках відзначення Дня заснування АТ «Прикарпаттяобленерго» відбулось засідання круглого столу фахівців АТ «Прикарпаттяобленерго» та науково-педагогічних працівників Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ). Від АТ «Прикарпаттяобленерго» були присутні голова правління Олександр Бубен, заступник голови правління з адміністративної діяльності Микола Чернявський, директор технічний Олег Сеник, директор з персоналу Ірина Харук, начальник відділу стратегічного розвитку і аудиту Андрій Грабчук. Від ІФНТУНГ – перший проректор Олег Мандрик, директор інституту архітектури, будівництва та енергетики Мирослав Мазур, завідувач кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, гарант освітньої програми  «Електротехнічні системи електроспоживання» другого (магістерського) рівня вищої освіти Петро Курляк.
На порядку денному  обговорювалися зміст та наповнення освітньої програми «Електротехнічні системи електроспоживання» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та умови співпраці між АТ «Прикарпаттяобленерго» та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. За результатами обговорення відбулося підписання Договору про співпрацю між АТ «Прикарпаттяобленерго» та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу.
Мета співпраці – вдосконалення освітнього процесу, покращення якості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» шляхом започаткування факультативного курсу читання лекцій фахівцями обленерго з дисциплін професійної підготовки; створення  резерву та подальшого працевлаштування на наявні вакантні місця випускників закладу освіти електроенергетичної спеціальності; сприяння навчанню працівників підприємства у ІФНТУНГ за 141 спеціальністю на дуальній, заочній та  післядипломній формі освіти, а також  сприяння університету щодо проведення стажування і обміну досвідом професорського-викладацького складу, наукових співробітників, аспірантів та магістрів кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки.

Підписанти договору – Голова правління АТ «Прикарпаттяобленерго»   Олександр Бубен та перший проректор ІФНТУНГ Олег Мандрик, скріпили своїми підписами офіційний договір з метою вдосконалення освітнього процесу ЗВО, покращення якості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Співпраця передбачає започаткування факультативного курсу читання лекцій фахівцями «Прикарпаттяобленерго» з дисциплін професійної підготовки, а також створення  резерву та подальшого працевлаштування на наявні вакантні місця випускників університету електроенергетичної спеціальності. Натомість ІФНТУНГ бере на себе зобов’язання сприяти навчанню працівників підприємства у ЗВО за  спеціальністю 141 на дуальній, заочній та  післядипломній формі освіти. Важливим вектором співпраці є стажування та обмін досвідом професорського-викладацького складу, наукових співробітників, аспірантів та магістрів кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки на підприємстві.

Обидві сторони висловили сподівання, що працюватимуть плідно та ефективно на благо краю та країни, а співпраця принесе взаємну користь.

https://nung.edu.ua/news/ifntunh-ta-prykarpattyaoblenerho-pidpysaly-dohovir-pro-spivpratsyu