ІФНТУНГ - серед кращих університетів Східної Європи та Центральної Азії

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу єдиний серед закладів вищої освіти Прикарпаття увійшов до одного із найавторитетніших міжнародних університетських рейтингів - «QS University Rankings: Еmerging Europe and Central Asia (EECA) 2022» (рейтинг університетів країн Європи, що розвиваються та Центральної Азії)!

1Цього року до рейтингу QS EECA University Rankings 2022 увійшли лише 450 найкращих університетів регіону, і лише 41 з них – українські.

Рейтинг оцінює навчальну та наукову діяльність ЗВО на основі результатів опитувань академічних експертів і роботодавців та низки показників наукової, міжнародної діяльності й академічного складу. Формується відповідно до 10 індикаторів у чотирьох областях: дослідження; викладання; працевлаштування; інтернаціоналізація.

Індикатори рейтингу QS EECA:

- Академічна репутація (30%).

- Репутація серед роботодавців (20%).

- Співвідношення кількості науково-педагогічних працівників і студентів (10%).

- Кількість публікацій на одного співробітника (10%).

- Міжнародні наукові зв’язки (10%).

- Вплив університету в Інтернеті (5%).

- Частка співробітників з науковим ступенем (5%).

- Кількість цитувань на одну статтю (5%).

- Частка іноземних співробітників (2,5%).

- Частка іноземних студентів (2,5%).

Кожен із цих індикаторів має різну вагу для розрахунку загального балу університету та його позиції в рейтингу. Вісім показників ґрунтуються на об’єктивних кількісних даних, а два - на глобальних опитуваннях вчених і роботодавців.

Таке досягнення вкотре підтверджує результативність роботи та професіоналізм керівництва та колективу ІФНТУНГ!

Детальніше ознайомитись із показниками рейтингу QS EECA University Rankings 2022.

Довідково. Рейтинг QS EECA University Rankings  укладає британська консалтингова компанія Quacquarelli Symonds, що спеціалізується на освіті та навчанні за кордоном. Вперше він був опублікований у 2014 році. Основна мета рейтингу – допомога студентам щодо вибору провідних університетів у всьому світі.