ІФНТУНГ розробляє Регіональну програму забезпечення енергоефективності

Сьогодні, коли наша держава живе та працює в умовах повномасштабної війни з росією, важливість питання енергетичної безпеки, так само як і проблем енергетичної ефективності та декарбонізації значно зросла. Особливо це важливо для Івано-Франківської області, яка попри значні обсяги видобування нафти і газу, генерування електричної та теплової енергії, все ще є енергетично дефіцитною.

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, як провідний заклад вищої освіти енергетичного спрямування, який співпрацює з багатьма галузевими установами та організаціями та володіє чималим досвідом у сфері енергетичної безпеки й ефективності, робить свій вклад в енергетичний розвиток та безпеку України. Так, у співпраці з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією університет працює над розробкою «Регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності».

27 квітня відбулася перша організаційна зустріч представників ІФНТУНГ, Івано-Франківської ВДА, партнерів університету – представників Інституту газу Національної академії наук України та експертів USAID Проєкту енергетичної безпеки, на якій учасники обговорили план дій з розроблення програми.

За словами проректора університету, професора Максима Карпаша, розробка такої програми носитиме інноваційний характер, відповідатиме основним концептуальним положенням енергетичної політики України та ЄС, а також може розглядатися як пілотний проєкт, готовий до відтворення в усіх областях України.

 

1