ІФНТУНГ презентував свої проєкти на фестивалі освітніх інновацій

«Сила розуму й добра – заради людства», - під таким гаслом в Івано-Франківську відкрився V Всеукраїнський фестиваль освітніх інновацій, організований Центром освітніх інновацій та Департаментом освіти і науки Івано-Франківської міської ради. Захід зібрав учнів та студентів усіх навчальних закладів громади. Кожен з них продемонстрував свою силу в мистецтві, науці та власній майстерності у STEAM-освіті. 

1Фестиваль проходив з метою популяризації інноваційних освітніх технологій та STEАM-проєктів, пошуку та підтримки перспективного досвіду в галузі, творчих і наукових проєктів здобувачів освіти заради миру, безпеки й добра, створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу школярів і студентів, поширення кращого педагогічного досвіду та здобутків у галузі STEAM-освіти, підвищення рівня фахової майстерності педагогічних працівників.

Презентували свої напрацювання й працівники нашого університету, зокрема Центру інноваційного розвитку, який оснащено сучасними цифровими засобами виробництва та проєктування. За два роки функціонування Центр вже має чималі напрацювання, а його працівники готові ділитися досвідом і надавати фахові консультації. До слова, Центр розрахований на широку аудиторію – від школярів, які тільки роблять перші кроки в інформаційних технологіях, до людей, які вже мають багаж необхідних знань, але потребують потужностей для реалізації своїх ідей.

2На важливості популяризації інноваційних освітніх технологій наголосив у вітальному слові проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Олександр Кондрат: «Ми живемо в час інновацій – це наше сьогодення! І вже зараз нам потрібно думати про те, що ми робитимемо завтра. Важливо, що такі заходи відбуваються у нашому місті. Вони допомагають нам побачити куди рухається світ і наша освіта, поспілкуватись та поділитися своїми напрацюваннями та досвідом. ІФНТУНГ завжди підтримує платформи для обговорення сучасних підходів до освіти та спільної роботи над покращенням навчального процесу. Зокрема, у співпраці Центру освітніх інновацій та Центру інноваційного розвитку ІФНТУНГ ведуться спільні STEM-заняття. Університет працює в напрямках розвитку нафтогазової інженерії, робототехніки, програмування та підходів Індустрії 4.0 задля забезпечення енергонезалежності України».