ІФНТУНГ - для громад

На платформі «Децентралізація в режимі stand by», яка зібрала в Івано-Франківську очільників територіальних громад Прикарпаття в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID, було відзначено особливий внесок Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу в реалізацію адміністративно-територіальної реформи.

Ректор університету Євстахій Іванович Крижанівський отримав подяку за співпрацю з ОТГ. А вона – справді масштабна. Перший проректор ІФНТУНГ Олег Миколайович Мандрик, який також брав участь у роботі платформи, розповідає:

-Перед нещодавно обраними очільниками ОТГ постало чимало проблем, зокрема, велике значення має підготовка й перепідготовка фахівців, які ефективно працюватимуть у громадах, розробка нових проектів, у тому числі міжнародних. ІФНТУНГ активно долучається до їх розв’язання. Приміром, підписано угоди про співпрацю з Печеніжинською, Тисменицькою, Тлумацькою, Зеленською ОТГ Прикарпаття. Власне, отримана нині подяка і є визнанням внеску університету в розвиток громад нашого краю. Але це – тільки початок. Адже маємо великий науковий потенціал, що так потрібен нині для розбудови ОТГ.

 

  • 1
  • 1